Új hozzászólás Aktív témák

  • Kalandor

    HÁZIGAZDA

    válasz Chaser #14859 üzenetére

    az úgy fair bárkivel szemben ha meg sem próbáljátok, mert így is a legjobbak között van?
    Ezt csináljuk nap mint nap, mint írtam, a csalók visszaszorításánál legalább mindenképpen sikeresen. Persze saját magától senkit se tudunk megvédeni. Aki előreutal egy nullnapos újoncnak egy fél minimálbért, az mellé az utcán se állhatok oda, hogy lécci ne adj a pirosnál a kéregetőnek, meg az alapítványosnak az aluljáróban, meg a kihagyhatatlan ajánlatos emberkének.

    Meg kellene nézni, ha a hsz tiltva lenne mennyivel csökkenne a moderátori megkeresések száma. Egy próbát megér.
    Ekkora rendszert, több százezer ember életét nem rángatjuk dróton, egy próbált megér alapon. Nem mellesleg pont a régi tagok szokták verni az asztalt bármi változtatásnál, hogy már megint mi folyik itten? És amúgy is régen minden jobb volt:D

    Nem azt mondtam, hogy egy nagy fórum legyen, ahol bárki hozzászólhat, only régi tagok akiknek már "kényszerből" is kell legyen némi rálátása dolgokra, akár civilben foglakozik pénzügyekkel akár nem. A jó ötletek nem annak függvénye. Nyilván nem csak neked kellene jelen lenni ph oldaláról, vmelyik tulajdonosnak is egyértelmű, meg bárkinek aki kompetens benne.
    Mikrodolgokban lehet és érdemes kikérni a régi tagok véleményét, ezt azt hiszem az előző hsz-ben be is bizonyítottam, amikor szerinted nagy gond volt az üzletrontás moderátori munka részéről, én meg bebizonyítottam, hogy nem, az utolsó 100 jelentésben 0 darab volt.
    Kismillió belső információt kell tudni, hogy reálisan lehessen látni a helyzetet. Ti ezeket nem látjátok, így ugyan lehet ötletelni, de máris ott tartunk, amit írtam: azzal megy el az időm, hogy ezekre a kérdésekre válaszoljak, de nem hogy előrejutnék, hanem hátra.
    Nektek lehet, hogy egyszerű válaszokat írni, ötletelni, nekem viszont baromi nehéz és hosszadalmas feladat, hogy ne sértsek meg senkit, ne adjak ki csak annyi információt, amiből nem lesz baj, de talán meg tudom értetni, hogy az ötlet miért nem jó, ellenben ne tudjon belekötni senki se abba amit írok, és konzisztens legyen legalább nagyjából azzal a pár tízezer hsz-el, amit valaha írtram, különben jön holnap kispista és háhhá felkiáltással lobogtat egy 2008. július hatodikai hsz-t, amikor már mondtam, tehát háhhá, én egy szar ember vagyok.
    Mindez nekem 20 perc / hsz. Minimum.
    A ti itt eltöltött éveitek nagyon értékesek, és volt már, hogy születtek ötletek, amelyeket beépítettünk, de abból a szempontból, hogy mennyi információtok van, mennyire látjátok át a Prohardvert, az szerintem 10-25% között mozog abból a szempontból, hogy mennyire tudnátok helyes döntést hozni. És ez nem a hi hibátok, csak ennyire bonyolult a világ, ennyi mindenre kell tekintettel lenni.
    Olyan mikrodolgokban tudtok segíteni, pl. ami volt a prémium rendszer körüli kavarásnál, hogy hogy legyen kijelezve, mert ez színtisztán tetszik-nem tetszik dolog, nem kell hozzá egyéb információ, nincsenek vonzatai más területekről.

    Jófogásból ítélve ha nem lehet valamihez hozzászólni nyilván nem ütközik semmibe.
    Az, hogy a hirdetések kommentelhetőek, egy őscsökevény mint a farokcsont, ittmaradt köztünk 15 éven át. Biztos lenne hepaj meg régen minden jobb volt, meg süllyed a ph meg minden, ha megszüntetnénk. Én nem kardoskodom mellette, nekem emberileg 8, hogy ott van-e, moderátorként baj az biztosan van vele. Az biztos, hogy egy régi dolog megint ledőlne.
    A jófogáson nincs komment, de a vaterán van, igaz, a hirdető törölheti magától is.

    Anyagi nyilván nem tartozik senkire, de jogi és hatósági nem titkos, mert bárki utána tud nézni mire milyen megkötések vannak.
    A belső statisztikákat kihagytam, ez is fontos, enélkül és az anyagi dolgok nélkül pedig már nem lehet megítélni valamit teljes körűen (lásd feljebb). A jogi és hatósági rész pedig olyan dolog, hogy én nem fogok naprakész tájékoztatókat gyártani ezügyben a teljes környezetről és azt prezentálni, hogy ez alapján ítéljen meg bárki. Addig meg az van, hogy mindenki iderángatja a kis azt hallottam, hogy ez így vagy úgy van passzusait, és aztán az vagy így van vagy nem úgy van... Vagy egy magasabb szintű jogszabály ezt másképp rendezi... Vagy épp a jogszabály szó szerinti szövege nem az, amit ő ért alatta (merta jogszabály értelmezése vagy a jogi bevett gyakorlatok ismerete külön műfaj). És akkor megint ott tartunk, hogy vagy azt mondom valamire szimplán, hogy nem, nem jó ötlet és akkor szar vagyok meg tutibiztos az márpedig működne, csak én nem akarom, vagy elkezdek paragrafusokat idézni és magyarázni, és hopp megint egy 20 perc ugrott és hátrébb vagyok mint előtte. Vagy szimplán csak nem válaszolok. És akkor is én vagyok a szar :D Egyszerűen ebből jól kijönni nem lehet.

    Fel lehetne hívnia vásárló figyelmét, hogy minden esetben csináljon képernyő mentést az adott hirdetésről, mivel szabadon módosítható eladói oldalról bármikor.
    Na ez viszont meg lesz oldva, komoly tervben van, szép inkrementális változáskövetés lesz hirdetésre, hsz-re, mindenre. Nem, nem tudom mikor, de lezso már foglalkozott vele.

    Arra is fel lehetne hívnia figyelmet, hogy
    Én legszívesebben, kiscsoportos foglalkozásokon tréningezném a vásárlókat és az eladókat, hogy mire figyeljenek, de az emberek leszarják a jótanácsokat, olyan full szimpla retard üzenetek nem mennek át, hogy ne utalj előre. Előreutal egy 8 karakteres senkinek, akiről semmit se tud. De erről már beszéltem. Nem tudod mindenre felhívni a figyelmüket, pusztába kiáltott szó.
    Ennek ellenére (és mert igyekszek nem megkeseredett **** lenni) vannak ilyen sorozatok, próbálkozom, de rendszerint úgyis az értelmesebbje olvassa el, nekik meg inkább érdekesség.

    Értékelési rendszer meg egyebek más téma, de ha már szóba jött, 1-10-ig lehetne értékelni.
    A PH egy csatahajó, nem is, nem csatahajó, hanem egy óriási tankerhajó. Nem rángatom a kormányt, mert óriási hullámokat vet, meginog a hajó, és ott áll párszázezer ember, hogy mi a franc már megint?
    Röpke példa: amikor átálltunk a kérésemre az email alapú beléptetésre, kb. 2-3 hónapig csak supportáltam embereknek, hogy de miért nem fogadja el a jelszavamat?! De miért kellett megváltoztatni? De nemértem, azonnal segíccsél! Olyan betekintést nyertem a magyar netes társadalom lelkivilágába, ami az enyémen is tuti nyomott hagyott. Csak a félelmetes szót tudom használni értékítélet alkotása nélkül.
    Egy ilyen szintű változtatást "nincs vesztenivalónk" alapon nem csinálhatunk meg, vagy nagyon át kell gondolnunk, vagy nagyon alapos ok kell, mint az emailes beléptetésnél. Személy szerint odasettenkedni szoktam a kormányhoz és lassan, észrevehetetlenül, pici lépésekben módosítani rajta, az úgy átmegy, azt úgy megértik, apró lépések, az nem okoz sokkot. Persze ez se sikerül mindig...
    Visszatérve az értékelésre: ami lesz, az nagyon-nagyon egyszerű lesz, hogy ne terheljük túl az embereket, és a rendszer beavatkozásmentesen, kiszámíthatóan működhessen. De lesz, és a mostani pontokat is átkonvertáljuk majd, értelemszerűen.

    6 óra 21-kor kezdtem el írni a hsz-t és most 7 óra 28 van, ez egy teljes órámba került így vasárnap reggel.
    Ez több mint egy óra. Csak az itteni hsz-eim több óra munkát vittek már el. Ezt nem véletlen szoktam megspórolni máskor :(
    Aztán még csak beleszerkesztettem és 7:37 van :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák