Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz TommyNagz #32013 üzenetére

    Azt remélem tudod, hogy annál rosszabbat nem tudtál volna venni se. Ha abból vonsz le véleményt nem vagy különb mint a sok ember akit itt fikáztok.

    Sorolom a problémákat:
    Nem Microsoft(Nokia) telefont vettél, mint később kiderült ez support szempontjából baj.
    WP7-es telefont vettél.
    Erre annyit tudok mondani, hogy WTF? és minek?

    A WP7 az egy WinMO6-ra húzott Metro UI, szarrá fossá butítva az eredeti részét a rendszernek, bezárva, beZune-ozva. Az semmi más nem volt mint egy UI és UX teszt a vevők pénzén. Interop unlock után meg futottak rajta a WinMO appok, mint az Opera 10 vagy az iGO.

    Amitől úgy nézett ki, hogy lesz a WP-ből valami, az a 8 és a 8.1 volt, meg a Lumia 520. Olcsóért korrekt hardver, lightweight(nek tűnő) OS.

    Aztán viszont az MS nem rakta be megfelelő ütemben az updateket/ígért featureket, az x20 után kijött x30 generáció sokszor rosszabb volt az elődjénél, bebuktak a Qualcomm miatt a W10 frissítéssel egy csomó 8.1-es modellen, és még a W10 sem egy túl szabad valami.
    L520-at nem csak az adta el, hogy Win8.1, az olcsón volt IPS kijelző, AF kamera, korrekt 2 magos vas és stabil szoftver.
    L530 ahhoz képest WTF? A tárhely miatt még a W10 preview se ment fel rá.

    A 8.1-es Univ app már működött, 10 egész sokat tud, a koncepció életképes*, fejlesztettem már rá. A legjobban UX szintjén bukott el, meg az alkalmazások hiánya miatt. Mivel későn jött ezért mindenki leszarta, így meg is halt. Ráadásul az OS sem volt egy kiemelkedően más vagy jó valami.
    Azért már iOS-re se lehet mondani, hogy lightweight vagy bugmentes és stabil, iOS7 óta igen meredeken esik a színvonal. Meg az zárt mint a börtön. csak mivel elterjedt ezért mindent megoldottak rajta kb, és nem zavar.

    *Koncepció alatt az ugyanaz a program PC-n és telón dolgot értem.

    Ne feledd el, hogy nem csak a W10 bukott el, a Blackberry OS10 is, ami kiválóan sikerült és forradalmi UX-et hozott magával. Pedig abban még ott az Android4.3 is. Ha nem lenne már rég kidobhatnám a kukába. Natív appot alig fejlesztett rá valaki...

    A legbosszantóbb az egész W10M halálban, hogy attól még desktopon ugyanúgy barmolják szét a 20 éve jól működő Windowst, hozzák be a butábbnál butább UWP megoldásokat és az erőszakos bugos, gépet tönkretevő frissítéseket. Egyszóval azt belátták, hogy a W10M gazdasági öngyilkosság, de az már nem jutott el az agyukig, hogy miért és mit kéne változtatni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák