Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz kenwood #66351 üzenetére

    (#66351) kenwood: Nem tudom, kire gondolsz, hogy nyomják ezt a vonalat, én saját kútfőből jutottam erre, és így készülök, hogy nem lesz állami. Aztán ha jobban alakul a helyzet, és lesz valami, akkor annyival jobb lesz (elvileg úgysem tehetik meg, hogy nem lesz, csak hát mégiscsak lehet olyan, hogy adnának, csak nem jut).
    Csak nem szeretném, ha meglepetés érne. (mint pl. a ma már nyugdíjas sztárzenészek, akik aktív életükben a nagy csillogásban felélték a bevételüket, aztán most meg fájóan kevés a nyugdíj.)

    A nyugdíjas meg - nem akarom megsérteni őket, de tapasztalatom szerint - mindegy, mit csinálnak vele, ugyanoda fog szavazni. (és persze nem pártra szavaz, hanem vezérre, legyen az OV vagy GyF). Még amikor a bőrt nyúzzák róla, akkor is a kedvencére fog. Semmilyen aktuálhelyzet nem tántorítja el.

    (#66353) hcl: Annak, aki pl. a munkaerőpiacra való belépéskor elkezdte fizetni, annak kb. elfogadható jött volna ki. 40+ év alatt azért -megfelelő kamatokkal, ha a pénztár jól kezelte a pénzt - elég szép összeget ki lehetett volna hozni. Más kérdés, hogy ez a mai pénzromlás mellett mire lett volna elég. De a nagy előnye az lett volna, hogy örökölhető. Pl. ha valaki 65évesen nyugdíjba megy, 70évesen eltávozik, akkor biztos maradt volna valami, amit az utódok megkaptak volna. Így meg a semmiből marad a semmi.
    (szerk: most olvasom, mpo is írta.)

    (#66360) gyulaszu: Itt az átlagéletkor az épp élő lakosság? Hogy ilyen 40-45 körül van?
    Jó lenne egy -adott évben elhalálozottak átlagéletkora- lista is, hogy meddig éltek az emberek. (igaz, az meg azért nem pontos, hiszen van benne >60-70 év csúszás.

Új hozzászólás Aktív témák