Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz mpo #81821 üzenetére

    Arra kell vigyázni, hogy ne szülessünk nőnek.
    Sok szempontból én is úgy érzem, hogy férfiként könnyebb az ember élete.
    És amióta van gyerekünk, azóta azt mondom, minden elismerésem a nőké, hogy a szülést végig bírják csinálni.
    De nőként sokkal nagyobbak a (felesleges és igazságtalan) társadalmi elvárások, a rossznyelvek mindig a nőt veszik elő, a biológia óra is gyorsabban ketyeg nekik (ami alapból komoly stressforrás), meg sokkal több feladat jut nekik a régi rossz beidegződések/berendezkedés miatt, és nagyon nehéz olyan párt találni, akivel ezen felülkerekednek, és egyenlő félként léteznek.
    Ráadásul egész nap egy nő duruzsol a fejükben :) ;]
    Viccet félretéve, talán a fentiek miatt, talán alap biológiai agyműködés különbözősége miatt, de sokszor tényleg túlkombinálják a dolgokat. Ami persze előny sokszor, pl. ha nyaralásra kell pakolni, mert ők mindenre gondolnak, a férfiak meg képesek lennének elindulni 2 hétre nyaralni családostul 1 szál strandpapucsban.
    A férfiak meg alapból szögegyszerűek, ami előny, hogy ne őrüljenek meg, viszont hátrány, mert csomó dolgokra nem gondolunk előre. Arra játszunk, hogy majd megoldjuk, nem dől össze a világ.

    Visszatérve: valóban sokkal nehezebb 2 gyerekkel újra férjhez menni (persze a nőnél vannak a gyerekek, míg a férfi szabadon vadászhat), de biztos nem kevés -amúgy normális - "újrakezdő" elvált férfi van a 40-es korosztályban, aki a tönkrement házassága után nem akar mást, csak egy normális nőt.
    Hajadonként 40+-osként meg kb. esélytelen. Tapasztalat híján kiszűrni a hülyéket...
    Meg azért férfiként is ott motoszkál, hogy ha 40évig nem tudott párt/férjet találni, akkor mi a bibi vele?!

    #81822 koko52 : Ez is egy szempont.
    Valóban, ha már van gyerek, talán a nőt sem hajtja már annyira, hogy gyerek-gyerek-gyerek.
    Viszont mennyi olyan mozaikcsaládos példát látni, ahol vannak már gyerekek korábbról, de mégis lesz közös is.
    Akár tizenéves nagytesók mellé is.Bár mivel a válások elég nagy része még a gyerekek pár éves kora előtt történik, (ami alapból sok szempontból szörnyű), viszonylag vállalható korkülönbséggel lehet tesót vállalni az új családban.
    (Ezt most csak hasra mondtam, ismeretségi körben ill. hallott esetek alapján szinte mindenkinél volt 5év alatti gyerek. Durva. De találtam KSH-t is. [link] )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák