Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz envagyok #83201 üzenetére

    Igen, az elejében igazad van. Nekem is volt olyan ahol azt mondtam, hogy havi szinten megfognék egy 10-est de azt a 10-est úgyis arra költeném amitől elvonom, vagy ha semmire, akkor meg nekem ennyit nem ér egy 10-es.
    Plusz az ilyen megspórolt pénzek sokszor veszélyesek is, mert egyik helyen megfogja az ember őket, és észre sem veszi a másik helyen elmegy, mondjuk ez a nem veszek cigit, cserébe mikor ott van az ember, "meg még ezt a kiló narancsot is elviszem". Nyilván ez egy egészségesebb váltás, de összességében nem marad több pénze.

    A ismerősöd ismerős analógia, az ilyennek ha azt mondod, hogy 10 évig... mit 10 évig, 10 hónapig spórolnia kell, akkor közölni fogja, hogy az rengeteg meg nem jó, meg nem enged az életszínvonalából, meg már ígyis sokat engedett csak te nem láttad, meg "ez a minimum".

    A B ismerős, meg a tipikus skót, a ló másik oldala. ismerek én is ilyet. Inkább a trógerebb megoldás, ha olcsóbb, nem baj, hogy alig spórol és a másik sokkal jobb lenne. Jellemzően ez az a fajta, aki ha segítesz neki és munkadíjat kérsz, még meg is van sértődve, és ha ki is fizetni némi alkudozás után, borravalót és következő megbízást ne várj. Elemében megsértve érzi magát, hogy te az ő nehezen megkeresett pénzéből kérni mertél, mikor csak az egész délutánt töltötted itt, nem az egész napot... Különben is úgysem lett volna más dolgod, még élvezted is, örülj, hogy nem ő kér pénzt.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák