Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    Mai eset : Rohanok a buszhoz, mert előbb az egyik majd a másik városba kell mennem.
    Buszmegálló sétával 7-8 perc, indulás előtt 15 perccel beesik a delikvens. Jajj nem jó a laptopja (persze nem hozta, amúgy egy ezeréves elavult lassú vacak) menjek már el megnézni. Mondom neki h 15 perc múlva megy a buszom. Kezdi h de csak 5 perc. (aha, 5 hozzá, 5 a gépre, ami alatt semmi érdemlegeset nem tudok vele csinálni, és 5 vissza). Mondom neki h ez most esélytelen rohanok, és majd késő délután jövök. Mellesleg hibaleírás : há' nem jó. Ez nem 5 percesnek hangzik...
    Na itt kezdett el felhúzni, mert ezt már másoktól is láttam amolyan típus is lehetne az ilyenek körében : "lécci, lécci". Vannak emberek akik azt hiszik, hogy ezt az 5 betűs szót (szigorúan két C-vel) kimondják akkor a másik eldob a kezéből mindent, stornózom az egész napomat és rohanok neki segíteni. Ráadásul egy olyan "majd a jövőhéttől részletbe fizetek" figura.
    Mondtam neki h ez most akkor sem fog menni, leghamarabb estefelé vagy méginkább csak holnap.
    Erre megkaptam, hogy jajj majd megyek egy későbbi busszal, most mit számít az?

    Tök normálisan elkezdem neki mesélni (közben kapun kitessékelve elindultunk a buszmegállóba) , hogy most (persze a település neveket használtuk) A faluban vagyunk, ahonnan nekem B városba kell mennem IDŐRE. Mikor ott végeztem akkor C Városba két helyre kell mennem (ami pont ellenkező irányba van A-tól mint B vagyis visszafelé át kell haladjak A-n is, de nem óhajtok leszállni a buszról) az első helyre szintén IDŐRE megyek, a másodikra ugyan nem, de beláthatja, hogy ígyis maximum az egész után tudok vele foglalkozni, ha nem leszek túl fáradt. Mindkettő napokkal ezelőtt leegyezetetett megbeszélt időpont.
    De lécci, lécci... hívd fel őket, hogy később mész vagy holnap mész.

    Na persze, majd azért saját költségen felhívom az embereket és megmondom nekik h bocs, legyen segg a számból, mert valakinek nagyon fontos h megnézzem a szarját. A szombat egyik helyen sem játszott, és C városban még bevásárolni is akartam, ahol szintén szerettem volna a péntek délutáni csúcsot elkerülni. Pl indulok A helyről 1 órával később, már B-ből C-be nem úgy van busz, C-be 1,5 óra késéssel érek, akkor C-ben elkapom a csúcsforgalmat bevásárlásnál + 1óra, akkor már C-ből A-ba sem úgy megy busz, várhatok még többet és ami az elején 1 óra később indulás, az mire hazaérek 3 óra mínusz.
    Felvázoltam neki ezt, mire az volt a reakció, hogy jajj nem halsz bele ha egyszer későn érsz haza. Mondtam neki hogy te meg abba nem halsz bele, ha este nézem meg a géped. Ezzel felpattantam a buszra és elindultam B-be.
    Úgy felhúzott h még C-ben is bosszankodtam ezen egy sort, viszont mindenhol időben végeztem, és tervezett időre hazaértem. A két helyen egyébként összesen 18-at kerestem (a harmadik az egy haveri tali volt gépről szó se esett); ezt most azért írom le, mert ez az illető - ismerem már - ha azt mondom neki, hogy 5 ezer akkor dob egy hátast és 2 hónapra részletfizetést kér, a második persze ha lehet "elfelejtődik".

    Egyszerűen nem vagyok képes megérteni, az ilyen embereket, akik azt hiszik, hogy az ő problémájuk mindenkinek(!) a legfontosabb és a "lécci" az a varázsszó amivel bárkit az ügy mellé lehet állítani.

    Na mikor hazajöttem és felléptem a népszerű közösségi oldalra, akkor egy kis beolvasás várt rám tőle, hogy bezzeg rám a bajban nem lehet számítani, ha ő értene a gépekhez ő rohanna nekem, meg hogy biztos pénzéhes vagyok mert odamegyek ahol jól fizetnek (most őszintén : szívére a kezét : Ő NEM EZT TENNÉ? hogy odamegy ahol jobban fizetnek?). És letiltott. Anno ő jelölt ismerősnek és most ő törölt és tiltott.
    Rettenetes csapás... fogalmam sincs hogy hogy fogom feldolgozni xD

    Annyit mondtam magamnak : nos, asszem mégiscsak happy end ez, mert mostmár legalább nem kell átmenjek megnézni a gépét :D és ezzel nyugodtan nekiláttam leírni ezt a történetet.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák