Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #16029 üzenetére

    A szülők kissé ambiciózusak és optimisták voltak. Lehet, hogy csak 5-6 év múlva lesz főiskola, vagy az sem, talán érettségi sem.
    "úgyis a családi bizniszt viszi tovább" gondolkodás termeli ki a szinte nulla IQ-s én vagyok aki vagyok tulkokat, aki sötét mint a föld, de azt hiszi ő hugyozta a Dunát féle arcokat.
    Ami pedig Pistikét illeti, lehet majd idővel összeszedi egy SSD vagy egy jobb gép árát, némi nyári munkával, vagy esteleg a vártnál korábban a munkaerő piacra való kilépésével, ki tudja...

    Ami a jegyeket illeti, pedig nem feltétlenül tükrözi a valós tudást, és néha a tanárt is minősíti.
    nekem pl volt egy matek tanárom, aki úgy tudott magyarázni, hogy a kutya sem értette az anyagot, ellenben remekül lehetett aludni az óráin. 9ik végén kegyelem kettessel mentem át matekból. Tizedikben rájöttem, hogyha nem a suliból akarok megnősülni, akkor ki kell találnom valamit : rájöttem, hogy dolgozatok közben azokból a feladatokból válogat random 5db-ot, amiket korábban órákon megoldottunk. Annyias a doga, ahány jó feladat van. Ezért többé nem szenvedtem a feladtok megoldásával, csak mikor a jó megoldást feldobta a táblára, akkor én szépe leírtam a füzetbe. Mikor hazajöttem az összes feladatot egészen apró betűkkel átmásoltam pici papírlapokra, hátuljukra írtam a feladat számát és dolgozatnál vártam h mondja a számokat. Eleinte kettest, majd hármast, a végefelé négyest is mertem összecsalni, és ahogy látta h egyre jobbak a dogáim (szerette a gyengéket kínozni a táblánál) nem hívott ki sose a táblához és szerintem fejben az jött le neki h értem a matekot.
    Egészen Szalagavatóig, ami előtt, nekem pont más padtársam volt nem a megszokott, aki meglátta h mit csinálok, elvett volna párat hogy na ő most összecsalja magának az 5-öst (kegyelem kettes szinten állt, tehát egyből gyanús lett volna) és a veszekedést meglátta a matektanár és elvette a papírokat. Majd kövi matek órán kiállt az osztály elé és azt mondta "KROK640 egésze kivételes szorgalommal készült erre a dolgozatra, amit most újraírunk, remélem ezúttal is remek eredményt hoz" (ez ugyanaznap volt egy 10 perces szünet után. Szerencsére más feladatokat mondott és három feladat nálam maradt, így lehoztam a 3-ast, benne meg végérvényesen ejtődött a gyanú, hogy nem vágom az anyagot... így szabadultam matekból.
    Az érettségi csíkos volt, de összehoztam egy kettest, mindezt úgy, hogy addigra papíron már stabil 3,5 voltam matekból, de ráfogtam arra, hogy izgultam. Bevették :D

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák