Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #16069 üzenetére

    Na, akkor már háborgok ezen, egy sort ha felhoztad. Ugyanis nekünk most hétfőn volt egy hosszabb áram és ebből kifolyólag víz szünet is.

    nem tudom mivel érdemelte ki kicsiny falum, de évente 2-3 alkalommal (2-3 hétre előre szól az EON ezzel baj nincs, hogy) tervezett áramszünet van, ez általában reggel 8-9 és délután 4-5 között valósul meg.
    Ezzel párhuzamosan a víz is elszokott menni, és ha fűtés szezon van (az egyik a 2-3 éviből tutira beleesik mindig) akkor természetesen a fűtés is leáll, és nagyon frankón le tud hűlni az egész ház mire ismét elindul a fűtés. Tehát ilyenkor sem áram, sem víz, sem fűtés. Órákig...
    Van azonban még egy (talán csak engem érintő, ezt nem tudom) probléma még : a környéken iszonyatosan vízköves a víz. Ilyenkor, mikor visszajön a víz, iszonyatos water hammerek (nem tudom mi a magyar neve) keletkeznek, amik rendszerint a cső belsejéről lenyomják a vízkövet, eltömítve a gázbojleremet, aminek ilyenkor a belsejét csak kisavazással lehet ismét működőképessé tenni. Egy ilyen művelet 20 ezer ft. Egy bojlerbetét maximum 3 savazást bír ki, utána csere. Ez legutóbb munkadíjjal együtt 73 ezer ft volt. B alternatíva, hogy nincs meleg víz egyáltalán.

    Na most a legutóbbi alkalommal (most hétfőn) pont esőtől elázva csurom vizesen értem haza, se meleg zuhany, se meleg tea, se internet, se gép... örültem, mert volt meleg víz miután visszatért minden, (ráadásul du fél 4kor már volt áram). De sajnos túlságosan hamar örültem, ugyanis annyira eltömődött a cső, hogy a melegvíznek szinte alig van nyomása, így ha rendes nyomást akarok pl a zuhanyzóban akkor a víz 85% hideg 15% melegből fog állni, és ebben lezuhanyozni már most is kellemetlen. Sőt, egy bizonyos nyomás szint alatt be sem kapcsol a bojler vagyis 0% meleg víz van. Úgyhogy ismét kinéz extra 20 ezer kiadás ... Ha nincs szerencsém, akkor betét csere, és ahogy romlott a pénz értéke az utóbbi időben, simán lehet, hogy 90-100 ezer ftba is benne lesz mindennel együtt az egész. (Akkor garantáltan nesze neked VGA vásárlás, megint nem lesz belőle semmi, szegény GTX950-esem már ígyis minden idők leghosszabb ideje szolgáló VGAja nálam).
    (tudom, egy víz lágyító sokat segítene, de általában arra sem szokott fölösleges extra lóvém lenni :( )

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák