Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hcl #16919 üzenetére

    Ferenc barátom... már írtam róla. (csak nem ilyen vonatkozásban).

    Jó pár éve mikor még én voltam a rendszergazdája (most is én vagyok, csak már Pesten lakik, szóval a support is olyan, pláne mióta kijött a füst a gpépéből, persze megvette volna azt a gépet amit Tivadar jól nem fizetett ki - erről jut eszembe lassan erről is írhatok megint egy szösszenetet) akkor vett egy új igencsak belépő szintű gépet. (valami bitang alacsony órajelű 2 magos belépő szintű CPU, talán 1GB RAM, meg valami 256-os GS LE VGA, és 250GB körüli HDD - ez 2011-ben volt, összehasonlításképp nekem akkor volt Phenom 9500, 2GB RAM, HD3870X2, 1TB HDD és mindezt 2009ben vettem)

    Na rögtön jött a truváj, hogy neki nem XP kell, hanem Win7 mert az a menő és szép. Akkoriban amúgyis erősen ajánlottam a Win7-et, így ráállltam a dologra. Igen ám, de mivel akkoriban olaszul tanult, kitalálta, hogy neki OLASZ Win7 kell. Vagy olasz lesz a win7 vagy semmilyen ne legyen.
    Felfegyverkeztem magamat a Francia Win7 telepítőmmel, elballagtam hozzá (két átszállás 40km), és természetesen ingyen (illletve egy telepítés közbeni vacsoráért + asszem a buszjegy áráért) feldobtam neki a Win7-et, amit nyomban le is olaszosítottam neki. (Első ránézésre) Remekül is sikerült, Ferenc boldog volt, mindenki örült, léptem haza.
    4-5 nap múlva felhív Ferenc, hogy menjek már és csináljak már valamit, mert ez így szar nagyon. Persze ezzel kezdte így nem tudtam mi a baj, némi kérdezz-felelek után kiderült, hogy az a szar, hogy nem érti az olasz Windowst, és csináljam már meg neki magyarra. így hát ismét kimentem hozzájuk (két átszállás, 40km 1+ óra menetidő). Mire kiértem, kitalálta, hogy legyen angol a Windows, mert hát végülis azt is gyakorolnia kellene. Közöltem vele, hogy NEM. Magyar lesz, mert mégegyszer vissza nem jövök!!!
    Az olasz Windows magyarításra került, javarészt ment a dolog, persze volt benne ami olasz volt, talán francia is, de a javarésze magyar.
    Csakhogy Ferencünk imádta a "pályázati űrlapok"-tól kezdve az "árvíztűrő tükörfúrógép" fajta mappa címeket, és nagy lelkesen hozogatta is létre, a hasonszőrű file nevekkel együtt. Egyik nap a filerendszer úgy gondolta, hogy köszi elég volt, és letérdelt. Backup persze sehol. Azt sem tudta mi az.
    Sok cucc elveszett, volt ami menthető volt. Utána kapott egy MAGYAR Win7-et, és közöltem vele, hogy amelyik file/mappa névben meglátok ékezetet azt magam törlöm, tök mindegy, hogy mi van benne.

    Utána nem volt gond :) (az olasz nyelvvizsga azóta sincs meg, pedig nagyon lelkes volt akkoriban).

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák