Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #19423 üzenetére

    Volt, volt. Azért én áprilisban, májusban észrevettem, amikor a 25 ezer ft-os 4TB -os HDD előbb 35, majd 45 aztán 50 ezer ft lett. Akkor meg is fordult a fejemben, hogy eladom legalább az egyik 4TB-os HDD-t, - és ha tudom h 1-2 hónap és normalizálódik, talán mindkettőt is eladhattam volna, utána gyakorlatilag 4db jött volna "ingyen" (nyilván nem mert eladni, adattárolást megoldani, újat venni, de na) - .
    Ami még meredek volt az a felső házban történtek, a 18TB-os HDD ára pl megtriplázódott (százezres nagyságrend amúgyis az ára), de úgy 10TB felett nem is nagyon lehetett kapni semmit. A nagyobb SSD-k ára nagyon elszállt egy rövid időre.

    A chiának szerintem nem csak az volt a baja, hogy ölte az SSD-t (bár kétségtelen, hogy sokat segített, de ahogy néztem hdd only is lehetett bányászni minimális hátránnyal) hanem inkább az, hogy (szerencsére) nem volt POOL. És pont emiatt nem vágtam bele én sem.
    Emiatt ugye nem volt olyan, hogy te töredéket kapsz, csak vagy 0 (borzasztó nagy eséllyel) vagy egy vagy maximum két coint kaphattál. Minél több plotod volt (vagyis amit tároltál, és ami olyan volt mint valamiféle sorsjegy) annál nagyobb volt az esélye, hogy tőled "húztak" valamit és te kaptad a coint. Minél nagyobb HDD/tárhely = annál nagyobb esély.
    Itt jön a képbe a pool. Ha pool van és benne vagytok (mondjuk a példa kedvéért 100-an) akkor amikor valaki "nyer" akkor töredéket a többi 99 résztvevő is kap, és létezik tört coin is. Ezért éri meg sajna a VGA bányászat, mert ha benne van a poolba, hiába nem ő számítja le a blockchaint, valamennyit ő is kap (lehet úgyis sok-sok coinja, hogy az életbe egy blockchaint sem ő számít ki), pusztán azért mert ott van a hálózatban. Na ez a chiánál nem volt, ahogy töredék coint sem lehetett ily módon szerzeni, szóval kb olyan volt mintha lottóznál, azzal a hasonlósággal, hogy aki sok tárhelyet áldoz fel, az olyan mintha minden héten sok szelvénnyel játszana.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák