Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz KROK640 #22700 üzenetére

    Egyszer még nagyon régen (2000-es évek eleje) az ilyen szétesik, másik böngészőben máshogy jelenik meg stb, problémát úgy oldottam meg (egy szépségszalon weboldala), hogy az egész oldal egy hatalmas egybefüggő kép volt, és a képnek voltak érzékeny, kattintható területei (tulajdonképpen a menü). Ez egy szögegyszerű de nagyon látványos weboldal volt (semmiféle webshop meg semmi nem volt mögötte, gyakorlatilag bemutatta a szalont és a szolgálattatásokat, meg ki volt írva hogy helyileg hol található a szalon). Nagyon szép volt, nagyon jó, látványos, pl a szalonról belső képnél ha a szolira kattintottál akkor szolis dolgok jöttek elő, ha a parfümös polcra, akkor azok stb. szép kézírás szerű betűkészlettel... volt egy komoly gyengéje : 800×600-ban és 1024×768ban nézett ki jól. De akkoriban ez nem volt jelentős probléma mert kb mindenki ezen két felbontás egyikén netezett.
    hanem aztán átadáskor kitalálta a megrendelő, hogy de mi van ha valamit át akar írni? Mondtam neki, hogy akkor szól nekem mi változzon és én átírom (átrajzolom a képen) neki. (nyilván onnantól a képre nagyon kellett vigyázzak). Erre kidobta az agya, hogy neki ez így nem jó, mert ő akarja tudni szerkeszteni, meg hogy jajj egy kép az egész? Akkor ő nem fogja tudni kimásolgatni a szövegeket a saját weblapjáról (nem hogy örülne, hogy a konkurencia sem tudja azt a sok míves baromságot lekoppantani amit kitalált az oldalra). Szóval ezt az egészet dobjam ki ahogy van!
    Eredmény : az eredeti megbeszélt összegnél kénytelen voltam 30%-al többet kérni, lévén sokszorosát dolgoztam vele mint terveztem. A fejlesztési idő a megbeszélt időhöz képest több mint duplájára nyúlt, és lett egy sokkal rondább, fapadosabb és egyszerűbb oldala. Na és szerkeszteni persze ugyanúgy nem tudta, mert hülye volt hozzá, hogy a HTML filebe bármit is átírjon, hiába mutattam meg neki többször is. De legalább akármikor másolgathatta a szöveget a weboldaláról.

    Nem mellesleg neki volt az a hülyesége is, hogyha beírod a googlebe, hogy szépségszalon, akkor az ő szalonja és weblapja legyen az első találat a googleben. Na most elmondtam neki, hogy ez szerintem azért netto baromság, mert :
    - egy lakótelepi kis üzletről van szó, ahová a legtávolabbról bejáró kuncsaft is 1km-nél nem lakik messzebb, és mellesleg háromnál több vendég be se nagyon fér
    - mindez egy vidéki (nagy) városban
    - ha pedig beírom hogy XY szépségszalon, akkor lám, az ő weboldala az első találat

    Ő meg azt gondolta, hogy majd így lesz világ brand a kis cégéből, ha velem kemény 10 ezer ft-ét csináltat egy weblapot oszt hello' máris zakatol a világhír felé bármi extra befektetés nélkül.
    Végül 2009 elején bezárt, de akkor már féléve nagyon masszívan veszteséges volt, szóval nem lett piac uralkodó brand. :D

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák