Új hozzászólás Aktív témák

  • fatpingvin

    őstag

    válasz szebe #27137 üzenetére

    kifelé mutatási kényszer a fejben. abszolút nem tudom érteni.

    van akinek ez valamiért fontos szempont a vásárlásnál, aztán meg nem jön rá magától hogy a kvázi magamutogatásért beáldozta azokat a dolgokat amikre tényleg szüksége van.

    egy ismerősömmel laptop téren sikerült ezt eljátszani. előzetesben megjegyezném hogy a csaj pénzügyi elemzőként olyan havi fizut rak zsebre ami forintban alulról kaparja a hét számjegyet a juttatásokkal együtt, szóval az anyagiak nem akadály. mindazonáltal meg kell hagyni nem élnek nagy lábon a párjával, lenne miből de nem költekeznek feleslegesen, nem kergetik a luxust meg ilyesmi, de azért mondjuk úgy adnak a megjelenésre, ami kell annak legyen megadva a módja.

    adott a sztori, kéne egy laptop, ne a céges legyen magáncélra használva. oké szedjük össze mire kéne. összesítve kb egy casual business laptop lett a követelmény hosszú akkuidővel meg valami izmosabb procival. figyelembe véve hogy adott esetben prezentációkhoz meg hasonló dolgokhoz is lesz használva, olyat néztünk ami nem ezek az agyonvékonyított dizájner izék, tehát normális csatlakozórepertoár még van rajta. összeszedtük a szempontokat, oké innentől igazából lehet válogatni a webshopokból.

    sztori jórészt elfelejtve, hónapokkal később tök véletlenül szóba került hogy milyen kínos volt valami meetingen hogy nem tudta rákötni a projektort a laptopra. mondom mi?

    kiderült hogy a cégnél is beszélgetett a kollégákkal a dologról, azok meg rábeszélték valami ilyen kivasalt, tablet módot is tudó notebookra amin USB-C-n kívül csak SD kártya foglalat meg jack volt, mert hogy az mennyivel elegánsabb meg minden. mondom jóvanakkor, ezért érdemes volt végigvenni az igényeket.

    két dolgot nem értek igazából: mellényzsebből ki tudott volna fizetni egyszerre KÉT új laptopot is, de ha már ez nem, akkor miért nem sikerült legalább pár adaptert venni ehhez? mert oké, jobb helyeken már nem VGA kábellel kell boldogulni ha vetíteni akarsz, rá van rakva a végére egy HDMI adapter, de az USB-C (displayport?) azért még nem terjedt el erre a dologra.

    és ez csak egy példa. (én meg közben röhögök magamban az ősöreg thinkpademmel, ami csatlakozó nincs rajta natívan azt legrosszabb esetben akár egy PCIe bővítőkártyaként rá tudom akasztani.)

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák