Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz opr #28420 üzenetére

    Nem felmentőleg de ez egy hibás világ. Az általános isy-ben már elkezdődik a dolog, mikor a szaktanár az ő saját területét a világ középpontjába helyezi és nagy svunggal előadott, valós rosszallást lehet begyűjteni, ha nem osztod a véleményét, ha felhívod a figyelmet a lehetetlenségre, hogy vannak egyéb irányú kötelezettségeid is, a többi rosszallás lebegtetéseivel sakkban tartva. Zsengébb korban még össze is paszírozhatódik könnyedén az embergyermeket a tanárprés alatt. Ezt ösztönösen ellenpontozandó lesznek a hajtós menedzsertípusok, lóhalálában sietve a korai, egyébként elkerülhető kiégés felé. Sajnos ilyen 1 dimenzióban látó, kizsigerelő szarok mindig lesznek, a dolgozó részéről kell érettség és rutin a jól irányzott leszereléshez. Nem ellentartást írok, mert az egy folyamatos játszma lenne, energiarabló, csak beszállnál az elvárási játékába. Ami amúgy legyen, ha reálisak az alapok.

    amit a szamitogepen csinalniuk kell.
    Bezzeg a kilincset le tudja nyomni, meg vizet megnyitni, meg sütőt, ne adj isten mikrót is üzemeltet, meg ugye vezet is. Részben átérzem, részben pofátlan lustaságok és nemi, leosztott szerepekhez köthető makacs egók munkálnak a háttérben. Ellen a közös célnak, ellen saját magának is.

    (#28421) F.E.K.., azzal is lehet érvelni, hogy bemagolni és bemagolva - és folyamatosan stresszelve - művelni sokszorta nagyobb energiaigényű, mintha elindulna az értés útján akár csak pár centit is. Nem egy hathatós érv.

    Jegyzet: Fiatalfelnőttként - tehát nem ma - el lettem rángatva egy lámai* előadásra, megrendítő volt, hogy amúgy meglett, felnőtt emberek páran kényszeresen jegyzetelték a nem csak nyilvánvaló, hanem egyenesen ordító bullshiteket. Milyen minőségű és öntudat tekintetében milyen szintű évtizedeket élhettek le addig? Csak egy keresztmetszetet láttam és talán igazságtalan messze- és visszamenőeket levonni, de én azért igen beszédes keresztmetszetnek éreztem és éltem meg ezt.
    *ez nem az igazi, nagy, világhírű, hanem ilyen kerületi lámaember volt, valamiféleképpen az a közösség helyénvalónak érezte a titulus alkalmazását. Tudom, nem tulajdonnév, de akkor is kemény volt. Nagy az isten ezotériás masszája.

    (#28402) Pötyi, a faszabuk a táblázat, te meg egy offgridder vagy. Nem az irányultsága baj valakinek, hanem ha nem lát ki a buborékjából. Az ilyen szereplőket tradicionálisan kibaszott idiótáknak hívják. A birkaösztön erősebb skill, halmazt képző. Az pedig azért jó, mert ha jön a mamut, akkor majd jól megvédik magukat. Vagy nem. Áthallásos hülyeségben vagyunk, alapból hajlamosak a teremtett környezeti és belső ösztönök előnytelenségekként ötvöződni. Ennek pedig azért nem kell ellentartani, mert az nem kíván tudatosságot, így a legkényelmesebb is egyben. Miért van az, hogy aki facebookol, annak semmi gondja? Hát hiszen a posztolt képeken is láthatod a nagybetűs boldogságot! Idomulj, bruhaha.
    A rá- és átlátásnak mindig előnyös és elismert képességnek kellene lennie. Nem így működik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák