Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz koby11h #29719 üzenetére

    Nem akartalak bántani :)
    Csak tényleg vártam, hogy lesz valami plot twist azonkívül, hogy a szokásos "a user hülye" lesz a történet vége. Az első 256 esetben még vicces, de 16384 eset után már csalódást érzek valahol. :( Pláne a topic címét figyelembe véve. (ez nem (csak) rád vonatkozik, hanem az összes topic lakóra)
    Ezért érdeklődtem, hogy legalább nem volt munkaidőd, vagy nem a te munkaköröd volt, vagy valami ... :DDD

    Mikor pl a nyelviskolában voltam oktatásszervező, meg általános aktatologató, meg nem hivatalosan HR-es, meg nem hivatalosan rendszergazda akkor legalább elmondhattam, hogy ingyen csinálom (nem volt tőle több a fizum, hogy plusz munkakörökkel bővültem). Az más dolog, hogy akkor meg úgy álltam hozzá, hogy céges dolgokat csakis kizárólag munkaidőben, és úgy veszem, hogy ezért (is) kapom a fizetésem.

    Másik oldalról viszont nekem is sokszor volt ilyen munkahelyen, hogy "kiírt valamit gyere" vagy ezt vagy azt tegyek már meg neki (szívesség), és ha munkaidőmbe belefér, saját feladataimat nem hátráltatta, mindig segítettem. Még akkor is, ha egyáltalán nem volt benne a munkakörömbe, vagy kedvem nem volt hozzá; ha pedig benne volt akkor pláne, mert végülis ezért kapom a fizetést, így nemigazán lenne fair, ha elvárnám, hogy még ő is fizessen nekem bármit is. Ennek ellenére, ha kedves és gyors voltam, akkor előfordult, hogy kaptam ezt-azt, nem pénz többnyire, de rengeteg csokit, néha sört, bort, ilyesmiket, még néha némi pénzt is akár. Ez belefért, mindig. És az is előfordult, hogy olykor nem kaptam semmit (csak a fizetésemet a cégtől), de olyankor úgy voltam vele, ha múltkor adott, meg talán legközelebb is fog, akkor annyival is bentebb vagyok. Legfeljebb ha valaki leszokott erről, akkor céloztam neki "huh, múltkor az a fehércsoki isteni volt, csak már sajnos nagyon kifogytam a készletből :( ". Egy ilyen után maximum, mindenki vette a lapot, hogy mi a helyzet.
    Ha a céges, munkavégzős dolgaikra vonatkozott ez, akkor totál alap volt, hogy segítettem (akár egy köszönömért is, volt már, hogy utána visszakaptam mikor nekem kellett szívesség), de az otthonról behozott tablet/laptop esetén is. Persze h ezután kaptam valamit, annak örültem.
    Ami már nem nagyon fért bele ilyen kategóriába (de ott is embere válogatta de az már nagyon szűk kör volt) amikor kiszállós, házhoz menős volt a történet... de az ugye meg már nem munkaidő. Persze ott is lehetett azért ügyeskedni, hogy "neked 4 ezer, másnak 6 ezer lett volna". Kollégák meglepően hatalmas hajlandósággal nyúltak azonnal a pénztárcáért.
    OK, hogy a user hülye (bár hiba általánosítani), vicces dolgokat tudnak mondani/csinálni (nekem nem kell bemutatni), de néha az az érzésem, hogy itt emberek azért (is) panaszkodnak, hogy munkaidejükben a munkájukat kell csinálni, és ezért (a fizetésen felül) nem kapnak semmi extrát. (és ezt - a szakaszt nem külön neked írom, hanem inkább a topic egészének - természetesen akinek nem inge ... tudjátok :D ).
    Mindezek még szerintem sokkal-sokkal jobb esetek mint a Jánosok és Tivadarok.

    Na, ezt most jól kiírtam magamból így hajnal 3 felé...

    Peace mindenkinek :)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák