Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz solena #35869 üzenetére

    Azt ne hidd, hogy férfiaknak könnyebb : Rengetegszer járok úgy, hogy gyönyörűen elmesélem az ügyfélnek, hogy miért arra van szüksége amire, és miért nem arra amit gondolt. Felcsillan a szeme, és értelmes fejet vágva bólogat, majd elmegy és megveszi amit eredetileg gondolt. Mert mire a boltig ér minden józan és ész érv kisurran a fejéből, ha egyáltalán bármikor is megfontolta, hogy ő valóban rám hallgat, és nem csak kikéri a véleményem.

    Jajj, ilyen "haaataaalmas szívesség"es emberek minket is rendszeresen megtaláltak a boltba, de nekünk a közös légtér és a főnök (akit amúgy nagyon bírtam) szinte állandó jelenléte miatt szóba se jöhetett az ingyen meló. Sőt, kidolgoztam egy módszert, hogy a pult melyik részéhez kell álljak, (nagy L alakú volt és nem az ajtóval szemben hanem az ablak mellé) ahol a sorban előrébb kerülő szervízesgépekért kapott történelmi személyek arcképeit be tudtam gyűjteni. :D

    A másik, mikor még a nyelviskolában dolgoztam, akkor bejött egy nő, hogy kellene neki egy kis német szöveget angolra fordítani. Vártam úgy 2-3 sort. Elővett 6 oldalnyi gépelt A4-es lapot, hogy ez kéne, még mára, de legkésőbb holnapra. Mondtam neki, hogy X ezer. Erre hápog gyorsan, hogy jó nem ingyen gondolta, de ez azért mégiscsak vastag ceruza ... Mondtam neki, hogy keressen meg fordító irodákat ők kb ennek a duplájáért fognak dolgozni. Hogy utánanézett-e vagy sem azt nem tudom, de másnap jött és kifizette, sőt : utána rendszeresen visszatért ugyanilyen jellegű igényeivel, és volt olyan hónap, hogy még egy fizetésem(!) összejött a neki csinált fordításokból. Aztán egyszercsak ahogy jött, úgy tűnt el egyik pillanatról a másikra, nagy bánatomra, mivel addigra már hozzászoktam, hogy a gyengébb hónapokban is összejön egy minimum harmad-fél fizetés még tőle.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák