Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Sziasztok!

    Kb 2 éve PMS-t használunk LG (webOS) TV-vel, és a kezdeti nehézségeket követően azt kell mondjam egészen stabil volt (eltekintve az időnként fellépő hangsáv és feliratsáv váltási anomáliáktól).

    Körülbelül 1-1,5 hónappal ezelőtt valami változott, mert azt vettük észre, hogy a nagyobb felbontású (4k), vagy magasabb minőségű 1080p tartalmakkal nem boldogul a lejátszó: a lejátszás nézhetetlen mértékben akadozik (akár 10mp-enként megáll cachelni).
    A routeren (MikroTik) ellenőriztem a hálózat kihasználtságát a TV felé menő porton, figyeltem a plex-et futtató gép terhelését, de egyik sem indokolja az akadozást: a forgalom meg sem közelíti a 100Mbitet (annyit tud a TV ethernet portja), a terhelés pedig minimális (cpu használat 4k esetén: 15-20%, memória használat 4k esetén: 10-15%).

    A PMS egy házi szerveren OMV környezetben van telepítve. Mivel már korábban tervben volt az omv környezet frissítése, ezért eddig nem tulajdonítottam akkora jelentőséget a Plex-es hibának, bíztam benne, hogy a frissítés ezen is segíteni fog. A napokban álltam át omv3-as rendszerről omv4-re egy teljes újratelepítéssel, de a jelenség sajnos változatlanul fennáll. A Plex omv3 alatt pluginként, omv4 alatt dockerben fut.

    Fontos megemlíteni, hogy korábban minden folyékonyan ment, sosem volt probléma a 4k-s tartalmak lejátszásával.

    Járt-e valaki hasonló cipőben, vagy tudtok-e tanácsot adni, hogy mit nézzek meg?

    Lehetséges, hogy kliens probléma áll a háttérben? (az viszonylag gyakran frissült a TV-n az utóbbi időben)

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák