Új hozzászólás Aktív témák

  • Sun777

    junior tag

    válasz oszkarfincs #11002 üzenetére

    Szia!

    Üvegfóliák: erről már volt szó sokszor (érdemes rákeresni az üvegfólia szóra ebben a topikban), de leírom hogy egyben legyen:

    1. Erre a telefonra az ívelt kijelző miatt hagyományos üvegfólia, olyan, ami a teljes felületén ragad, nem tapad fel mert nem tudja követni a görbületet.
    A "harmadosztályú" üvegfóliák, amik középen nem is ragasztósak, csak a kereten ragadnak körbe (ezeket lehet felismerni a fekete peremükről, a "pixel-kitakarásról"), azok ugyan fennmaradnak, de csak rövid ideig. Nem tökéletes az illeszkedésük, mivel csak a kereten ragadnak, könnyen bemegy bármi kosz, por a fólia alá. Mégis árulják ezeket pedig kész átverés. Ujjlenyomat olvasó nem működik ezekkel. Ne felejtsük el, itt ultrahangos olvasó van!
    2. Az "UV fóliák" vagyis egy hagyományos üvegfólia minusz öntapadó ragasztó réteg, helyette LOCA gél és UV lámpa... nos ezek már fennmaradnak szépen, többnyire az ujjlenyomat olvasó is működik velük, de én nem szeretem ezeket a folyékony ragasztó miatt. Ettől függetlenül jók.
    3. ClearPlex a MediaMarktból vagy hasonló fólia a Yettel-től: ezek teljesen jók, puha fóliák de ütésállóak, és fel is helyezik szakszerűen. Működik az ujjlenyomat, tökéletes az illeszkedés, ajánlom. Bár ennek hátránya hogy elég "gumiszerűek" tehát más lesz a telefon tapintása és idővel el is használódik. (körömlenyomat stb). Kb. fél évente cserélni érdemes szerintem.
    4. Samsung fólia. [link] Ez praktikus mert könnyedén felhelyezhető házilag is, és véd a karcok ellen, de nem ütésálló. Ha kinyitható/flip tokkal használod a telefont akkor viszont jó lehet. Ezt nevezik itt néhányan "gyári fóliának" ami helytelen megnevezés mert gyárilag nincs rajta fólia, de mondjuk olyan értelemben "gyári" hogy ezt a Samsung gyártja, csak külön kell megvenni.
    5. Az úgynevezett "De az én telefonomon van gyárilag fólia" típusú fólia: ez fóliának nem tekinthető, ez csak egy gyári védőtakaró hogy szállítás közben ne sérüljön. Nem véd a mély karcok ellen, rontja a képminőséget és rá is van írva egy kiálló sarokfülre hogy "peel off here" vagyis itt tépd le. Ez beleakad értelemszerűen mindenbe, és magától lejön. Mert nem is arra való hogy rajtamaradjon, ezt a kicsomagoláskor szokás eltávolítani.

Új hozzászólás Aktív témák