Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Tufa_ #1997 üzenetére

    Az alja kissé szét van csúszva, mekkora fényerő értékre van állítva a tv menüje? Mennyi a panel natív fehér pontja?

    "A laptopommal viszont nem vagyok kibékülve. Az x-rite saját programja elég furán kalibrál, és még nem igazán találtam meg mi a gond."

    Az a gond, hogy L.E.D.-es megjelenítőkön rendszerint elhasal (ezért is ajánlott alternatív programokat használni helyette).

    "...plusz amik a böngészőmben kinéznek valahogy képek, az a winből nyitva sokkal sötétebb..."

    Ez már más tészta, ez Windows színkezelés: sem a Win képnézegetője, sem az Internet Explorer / Edge nem tud színkezelést, így nem színhelyesen jelenítik meg a képeket. Az egyedüli színhelyes böngésző Windowson a Firefox (az is csak némi registry trükközéssel), képnézegetőből ingyenes az IrfanView (azt is be kell állítani a korrekt színkezeléshez).

    "Apropó, arról amit korábban írtál, javasolt beállítási paraméterek. Van esetleg valami link ahol lehet ezeket tanulmányozni? Mármint hogy mire érdemes kalibrálni ehhez-ahhoz?"

    Kiindulásnak. :) Egyébként Google... :D

    "Illetve amit még nem tudtam rájönni, az ilyen contrast, gamma értékeket hogy javasolt mérni, beállítani?"

    A kontrasztot azért nem találtad, mert nem definiált érték: a panel natívja, ami az adott fekete és fehér szinthez tartozik. A Gamma alkalmazásfüggő: PC-n 2.2 (vagy L*, ami majdnem ugyanaz, de az emberi szem karakterisztikájához kicsit közelebb áll). Mac-en régebben 1.8 volt, de most már ott is 2.2 egy ideje...Médialejátszóknál a lejátszási színterek (pl. REC709, ami majdnem sRGB) függvénye.

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák