Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    szeretném megkérni azokat, akik ismerik, használják a MacOs-t, ezen dolgoznak, próbáljatok meg segíteni, mert nem értem, és most már tanácstalanul állok az alábbi probléma előtt:

    nemcsak nálam létezik a probléma, de megoldást még nem találtam rá. bizonyos szoftverekkel való kalibrálás után a kapott icc profilt egyszerűen nem tudja kezelni a MacOs! a sötét részeknél szétesik a kép, de legalábbis fos, nem jó. a Megtekintő és a Quicklook sem tudja megjeleníteni rendesen így a képeket. ráadásul, és ez a fontosabb, a Lightroom ban a Library és a Develop modul totál más karakterű, sőt színezetű fotót mutat! Developban túl kontrasztos, bebuknak a sötét részek, Libraryban pedig tompább, mintha mattítást tennék rá és feljebb húznám az árnyékokat. nem lehet így dolgozni!

    több programot is használtam, kipróbáltam már, persze még nem mindet. i1Display Pro-val kalibrálok, eddig egyedül az ahhoz kapott szoftverrel nem jön elő ez a probléma, a gond csak az, hogy ez a szoftver köztudottan nem a legjobb, sokat téved, nem is lett jó az eredmény legutóbb, így kénytelen-kelletlen elvittem az OázisComputerhez Prémium kalibrálásra. nos, a színek szépek lettek, ahogyan az elvárható, de a kapott icc profillal ugyanaz a gond... ők a basICColorral kalibrálnak egyébként.

    1. tud-e valaki megoldást erre a nem kicsi gondra, olvasott-e használható dolgot?
    2. MacOs alatt is csak bemásolom a kapott icc profil-fájlt az adott mappába (Könyvtár/Colorsync/Profiles/Displays, majd a Beállításokban használom, ennyi? vagy rosszul csinálok valamit?

    próbáljuk már meg megfejteni ezt a dolgot, ez így nagyon nem jó!
    Windows alatt nincs hasonló gond! ugyanezekkel a beállításokkal, eszközökkel és végigvitt kalibrálásokkal. természetesen nem ugyanazt a fájlt használom a két oprendszerhez, hanem külön-külön kalibrálásról van szó.

Új hozzászólás Aktív témák