Új hozzászólás Aktív témák

  • kuyarashi

    őstag

    válasz sebixxx #3921 üzenetére

    :D Ekkora nyomorék nem lehetek! És mégis. Nagyon benéztem. Az egy dolog, hogy "elozo-t" írtál, de valamivel össze is kevertem.

    Ha a kontraszthoz és a gammához kell nyúlni, az szerintem már nem jó. Szemre lehet jobbnak tűnik bizonyos tartalmaknál, mint volt, de összességében valószínűleg nem jobb.
    Nehéz egyértelmű választ adni arra, hogy jobbak lesznek-e a színek kalibrálást követően. Ha ezalatt azt érted, hogy színhelyesebbek lesznek az árnyalatok, akkor a válasz igen. Ha azt, hogy észrevehetően teltebbek, mélyebbek, kontrasztosabbak, vagy harsányabbak, akkor a válasz az, hogy nem valószínű, vagy az, hogy részben. Egyrészt ez függ attól is, hogy jelenleg milyen állapotban van a monitor, másrészt pedig az egyéni ízlésedtől is, mert ez a része eléggé szubjektív és persze a felhasználás célja is meghatározó.

    A megfizethető tartományban a legjobb megjelenítőkalibráló eszköz az i1Display Pro. Sokáig ez volt a 2. legpontosabb kalibráló (vagy talán még most is?), amit csak a Discus előzött meg, viszont az ennek a többszörösébe kerül és általában nem támogatott hardveres kalibrálások során. (Persze ezt a mondatomat szépen szét lehet cincálni -ezért nem is megyek bele jobban.) Ami még az i1D3 mellett szól, hogy mai napig ez a leggyorsabb koloriméter és mivel nem kémiai alapú, 10 év múlva is kb. annyira pontos lesz, mint ma.
    Grafikusoknak, fotósoknak, animátoroknak azért nem árt, ha van saját eszközük, de általános célra használt monitorok mellett nem kötelező. Jó, ha van.

    [ Szerkesztve ]

    iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Új hozzászólás Aktív témák