Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Krystal_s #4576 üzenetére

    "A Dellnek 250 cd/m2, a Sonynak pedig 600 cd/m2."

    Ja, így már minden világos - vagyis a Dell inkább sötét, mert az egy irodai monitor (az "S", mint "Standard" sorozat a Dellnél a gyengébbik, az "U", vagyis "Ultrasharp" a jobb), annak megfelelően karcsú fényárammal (egy átlag monitor olyan 350+ Cd/m2 szokott lenni).

    "Ennek ellenére lehet mégsem "csak" az okozza a problémát, mert bármit állítok a fehér nem fehér, kicsit sárgásba megy át."

    Ezt a kijelzők fehér pontja adja, amit korábban is írtam.

    "Ezen a Dellen is találtam 2 pixelhibát. Fekete alapon 2 apró zöld, ami máshol nem látszik, csak teljes fekete háttérnél. Még nem tudom mi legyen, mert elég körülményes a visszaküldés stb..."

    Úgy tudom, hogy a Delleknél a garancia vagy minimum 2 teljes pixel, vagy 5 subpixel hiba felett érvényesíthető, tehát 2-vel még nem (de ne legyen igazam).

    "Alacsonyabb fényerőn homályosabban látom, amitől aztán a szemem, fejem is megfájdul..."

    Nem lehet, hogy semmi baj sincs a szemeddel, csak félre lett értelmezve a PWM világítás hatása? Ha PWM-es monitornál csökkented a fényerőt, akkor a PWM (Pulse Width Modulation, vagyis impulzusszélesség-moduláció) villogási frekvenciája (vagyis kitöltési tényezője) is csökken, ami az arra érzékenyeknél fejfájást is okozhat. Múltkor pont emiatt vesztem össze kvázi a szemész főorvosommal, mert nem akarta elhinni, hogy ilyen létezik (pedig amúgy egy kitűnő orvos). :DDD

    Érdemes elolvasni Amazonon a review-kat, mielőtt bármit vesz az ember: más is panaszkodott fejfájásra ennél a típusnál (annak ellenére, hogy tudomásom szerint nem PWM-es).

    "Telepítettem a gyári drivert, de nem látok különbséget az alap Win és a Dell színprofil között."

    Azért, mert gyakorlatilag egyformák, csak a gyári profilban benne vannak az eszközpecifikus információk is.

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák