Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz general #5019 üzenetére

    Vmi ott pedig nem stimmel. A kalibráció egy objektív dolog kéne legyen (korrekcióval), nem lehetnek szemmel látható eltérések két szoftver között, ha mindkettő optimálisan van beállítva. Ha jól láthatóan magentába húz a WB, akkor ott vmi nem jó.
    Validálás után is ha azt hiszi a szoftver, hogy az úgy jó, akkor pedig a korrekciós fájl a ludas.

    De én még nem vetném el azt sem, hogy becsap a szemed. Mármint nem a különbségre értem, mert a színkontrasztot azt jól látjuk. De a fehéregyensúlyt te szemre meg nem mondod, hogy az pontos vagy nem pontos önmagában. Hogy neked természetesebbnek hat ha jobban zöldbe húz a tint, az egy dolog. Nekem is eltartott egy ideig az első kalibrálás után megszokni, hogy a fehér az nem az az éles hideg kalibrálatlan képernyő, amit addig évekig használtam.

    szerk: a "gyári" az miért van idézőjelben? Ez a generic DisplayCal általános gumiprofilja? Azt csak akkor érdemes használni, ha nincs jobb. De az nem egy univerzálisan jó eredményt adó profil, nem jó igazából egy képernyőhöz+mérőeszközhöz sem 100%-ban, csak ahhoz amihez készítették. Lehet nagy általánosságban közelítheti a jó eredményt, lehet egyes esetekben meg nem. Ezek a generic profilok olyanok, mint a one-size-fits-all zoknik. A többségnek megteszi, de lesznek akiknek túl kicsi vagy túl nagy. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák