Új hozzászólás Aktív témák

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz pilóta #1052 üzenetére

    Észak- és Dél-Európa átlagautója között lehet vagy 3-400 kilogramm különbség, s én nem hiszem, hogy az északiakat helyes etalonnak vagy követendő példának tekinteni. Sőt, pont ellenkezőleg.

    (#1054) Mr K : A szénszál újrahasznosításra tudtommal azért nem volt technológia, mert nem volt mit ipari mennyiségben újrahasznosítani. Az első nagyobb méretű szénszál alkatrészek most érnek élettartamuk végére, innentől várható, hogy stabil kínálatra stabil feldolgózipar épül. Üvegszálra ez már működik, bedarálják és megy betonba szál-erősítenők, valami hasonló várható szénszállal is.

    (#1073) pilóta : Ott beszéltek el egymás mellett, hogy az a "passzívház" szabvány amit az EU megkövetel főleg egy zöld-politikai marketing, semmi köze nincs az építészek által valóban passzívnak tekintett megoldásokhoz (ami nem azt jelenti, hogy még több aktív épületgépészetet szerelünk be, mert azzal legfeljebb azon építőipari cégek járnak jól, akik kilobbizták). Ha jól tudom már legalább 2 szervezet ad annál jóval szigorúbb tanúsítványokat amik "még passzívabbak".

Új hozzászólás Aktív témák