Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoosty

    őstag

    Sziasztok,

    Megjött az új gépem, és gondoltam, hogy feltelepítek egy Windows 7-et. A telepítés sikeres volt, minden megy, kivéve a hálózat, azzal gondom van.

    Egy rooterrel van megosztva a net, és minden korrektűl futott akár 3 gépen is egyszerre. Aznoban az új gép sehogy nem talalál hálózatot.(Ez nem teljesen igaz, de majd később)

    A hálókártyám egy alaplapra integrált gigabites. (Gigabyte MA770-UD3 F5-ös BIOS-sal)
    A rooterem: SMC7004ABR elég öreg egy darab, de eddig semmi gond nem volt vele.

    A Windos néha jelzi, hogy talált valami ismeretlen hálózatot. Dolgozik rajta egy kicsit, majd megunja és kapok egy kis háromszöget felkiáltójellel. Néha átvált arra, hogy nincs hálózat. Ezt úgy szokta váltokatni 5 percenkét.
    Járt az alaplaphoz egy program, amivel lehet diagnosztizálni a hálókártyát. Az folyamatosan azt írja érpáronként, hogy rendesen csatlakoztatva van a kábel.(Ha kihúzom, természetesen szól, hogy ki van húzva.)

    Egyszer azonban egy órára összejött a dolog, minden pöpecül ment, letöltöttem egy két tesztprogramot internetezgettem, majd gondoltam kipróbálok egy MMO-t. Az is ment jól, a latency a szokásos volt, de sajnos 5-10 perc múlva kidobott, hogy megszakadt a kapcsolat. Megnéztem, és a windows megint játszotta az ismeretlen hálózat játékát, így engem nem hagyott. :)

    Sajnos tegnap este még kevés időm volt, hogy mindent kipóbáljak, de arra gyanakszom, hogy nem tud rendsen kommunikálni az hálókártya a rooterrel, mert más sebességen próblálnak kapcsolódni.

    Van valakinek ötlete mi lehet a hiba? Valóban rooter probléma, vagy inkább szoftveres hiba? Van valakinek valamilyen diagnosztikai ötlet?

    Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák