Új hozzászólás Aktív témák

  • battag

    aktív tag

    válasz battag #31245 üzenetére

    Sziasztok!

    Korábbi kisregényem után többen is visszajeleztetek (ezúton is köszönöm!), sikerült is előrelépnem. A szomszédnál elhelyeztem végül a SagemCom FAST3686 Home Gateway mellé (máshová nem nagyon lehetett) az ASUS RT-N12 D1-et, a csatornát automatikusra állítottam. Ehhez csatlakoztattam a TP-Link TL-WA850RE repeatert. Az ASUS-on rezerváltam IP címet a repeaternek, a repeatert statikus IP-re állatottam és kikapcsoltam a DHCP-t, azt is az ASUS router látja így el. A biztonság kedvéért mind az router, mind a repeater újraindul hajnal 4 kor. Kb. ugyanazt a jelerősséggel látja a repeater, viszont a kapcsolat stabil, egy hét alatt egyszer sem szakadt meg a kapcsolat. Tegnap Home Office az egyébként érzékeny céges VPN, egyszer sem szakadt meg a laptopon.
    Azért még van egy-két furcsaság.
    (1) Ha a repeater aljába bedugott UTP kábelen mérek, akkor elég jó eredmáényeket kapok Speedtesten; up: 22-26 Mbit/s, down: 5-5,5 Mbit/s, ping 7 (az előfizetés 30/5-ös). De ha wifin próbálkozom, a repeater-től kb. 1 méterre, akkor már csak 10-15 közötti a feltöltés, a ping 20 és 30 közötti (a feltöltés ilyenkor is legalább 5). Ennyit levenne az, hogy wifin vagyok (amikor az ASUS-t használtam repeaterként, akkor wifin is tudta ugyanezeket - bár nem stabilan)? Azért bosszantó, mert sokat TV-zünk TVGO-val vagy nagy ritkán a Mediaklikken és elég sűrűn szakadozik az adás (ha jól tudom, a FullHD min. sávszélessége 10 Mbit körül van). Lehet, hogy nem kellene auto-n hagyni a csatornát?
    (2) a repeater logjait böngészve eléggé visszatérőek a pirossal kiemeltek

    Bár a fenti képen nem ez látszik, de ezek a szakadozások kb 1 óránként ismétlődnek, annak lehet valami köze az ASUS routerben beállított Group Key Rotation Interval (=3600) értékhez?

    Még meg fogom próbálni azt is, hogy a repeater helyett a Linksys E2500+DD-WRT-t wireless kliens módra állítva házasítom össze az ASUS routerrel és erre kötöm UTP-vel repeatert, ami így lényegében egy wireless AP-ra degradálódna. Ennek az elképzelésnek hátránya, hogy emlékeim szerint a Linksys router elég gyengén látta csak a szomszéd eszközeit, a mostani repeater köröket ver rá ilyen szempontból.

    Még egy kérdés; a sokat emlegetett SagemCom FAST3686 Home Gateway-en az alábbi FW van. Szerintetek a T szokott FW-t frissíteni, lehetséges, hogy az javítana bármit is az én esetemben (az utóbbi költői kérdés volt)?

    Üdv.: BattaG

Új hozzászólás Aktív témák