Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz arn #33810 üzenetére

    Eléggé router függő a dolog, attól függ mekkora a kimeneti teljesítmény, ha elég nagy és a kábel is elég jó minőségű, akkor nincs probléma, ellenkező esetben komoly jelveszteség lehet. A sugárzók nem hiszem, hogy gallyra mennének, mivel a kimeneti teljesítmény ugyan annyi lenne, persze ez is router függő.

    akjamalak:
    Pontosabban milyen routerről van szó? Illetve egy InSSIDer-es vagy hasonló Wifi Analyzer-es képet fel tudsz rakni, hogy mennyire telítettek a csatornák? Egyébként nem tudom ki mondta ezt a 3 ajánlott csatornát, de ez sem feltétlen igaz, frekvencia távolság alapon oké, de azért ez már nem az FM rádió, annyira nem játszik közre.
    Próbálj meg egy kevésbé terhelt, vagy üres csatornát beállítani, a csatorna sávszélességét meg automatikusról váltogasd, először 20-ra, aztán 40 MHz-re, ha 20-on megy rendesen, akkor a nagyobb sávszél reményében ki kell próbálni 40 MHz-n, de ez is csak attól függ, hogy mennyire zavaros a környék.
    Ami meg az 5 GHz-es routert illeti szép meg minden, de ha nincs megfelelő vételi adaptered akkor nem tudod használni, vagyis ha az eszközeid csak 2,4 GHz-t tudnak, akkor gyakorlatilag adtál a szarnak egy pofot az 5 GHz-es routerrel.

    Attila2011:
    Páran foglalkoznak router javítással, de az is leginkább szoftveres, tehát ha hardveresen szar, ami valószínű, akkor felesleges vele foglalkozni, egyszerűbb és olcsóbb is egy új routert venni. Egy szoftverfrissítést még megpróbálhatsz, hátha, ha úgy se, akkor kuka, esetleg még AP-nak, illetve Wifi-s switch-nek használható a LAN portokon keresztül, szóval nem feltétlenül kell kidobni.

    a.sebi:
    Tehát akkor most a kábelmodem mögött van a TP-Link router és problémamentesen megy az xbox one? Mert akkor jó, bár az a 3000 forint egy publikus IP címért kész rablás, ráadásul a fix IP annyira nem is előnyös, bár végül is eddig is egy fix publikus IP-n voltál, csak éppen NAT-al, tehát így mindenféleképpen jobb, viszont akkor még jobb lenne, ha több privát IP-t engednének át a modemen, mert akkor nem lenne szükséged publikus IP-re és minden eszköz menne a hálózaton, bár biztonságilag ez se jó, mert ugye több felhasználóval vagy egy nagyobb hálózaton.
    Ez a baj amúgy, ezért élnek vissza az egésszel, viszont azt mondom, hogy esetleg azt megérdeklődheted, hogy nincs-e nálatok normális VDSL, mert akkor a T is tud 50-100 Mbit/s-t adni, ráadásul publikus IP-vel, ami természetesen ingyen van, sőt többen is bizonyították már, hogy egy T-s kapcsolaton akár 4 publikus IP is lehet, ha szükség van rá, szóval egy próbát már ezért is megér, plusz talán olcsóbb is és nagyobb feltöltési sebességet is kínál, bár nem tudom most milyen csomagod van, de a kábelnet nem annyira stabil, mint egy normális VDSL és felfele eléggé limites.

Új hozzászólás Aktív témák