Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz Bubba84 #8566 üzenetére

    Szia!

    Ilyen, vagy legalábbis hasonló korlátozás sok routerben van, gyárilag akár a TP-LINK, akár a CISCO, Linksys routerek többsége is tudja.

    Azonban ha profibb megoldást akartok, ami több féle szempontból konfigurálható, akkor javasolt olyan típus használata, ami képes valamilyen módosított firmware-t futtatni, mert ezekben sokkal részletesebben lehet az ilyen dolgokat beállítani. Csak példának mutatom az általam használt Tomato Firmware-t, ami egy ASUS RT-N16 routeren fut, és szintén van benne ilyen lehetőség.

    A fenntartott sebesség minden körülmények közt biztosítva van az adott gépnek, a maximális pedig akkor lép érvénybe, ha a fenntartott sebességen felül van még rendelkezésre álló szabad kapacitás, tehát például nem használja mindenki a netet! Ezen felül még QoS is található benne, ahol kismillió feltétel szerint lehet a forgalmat priorizálni... Forrás vagy cél IP vagy MAC cím, átvitt adat mennyisége, de akár Layer7 protokoll által a használt alkalmazás szerint is... Mondjuk már a fentebbi képen látható BW Limit beállításával elérhető a kívánt hatás! Ez a firmware amúgy sok router típuson futtatható, amik közt van ASUS, Linksys, Netgear, és egyebek is.

    Ez utóbbi megoldáshoz persze hajlandóság kell a gyári firmware cseréjére, ami nem minden esetben van meg! Ilyenkor marad a gyári, ami még mindig sokkal jobb, mint a jelenlegi helyzeted! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák