Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz blakey #99960 üzenetére

    Ha visszakeresek a topicban akkor is azt látom amit írtam: IPS: LG, Pana, Philips, Sharp. VA: Samsung, Sony: keverve. Az elismerem, hogy 4-5 éve nem követem, de előtte kb. ez volt a felállás. Ettől még volt Pana VA is, de nem ez volt a jellemző, saját IPS paneljük is volt és LG-től vett panelre is sokat építettek, Sharpnak szintén saját IPS-e volt, azt is vették mások. Philips sajt IPS+LG.
    A Sonynál valóban inkább a VA volt túlsúlyban.
    De pl. Samsungból sem láttam még IPS panelest. Panel lottó van/volt, de Saját, AUO meg egyéb VA panelek keringtek csak régebben.

    De felesleges rajta általánosságban vitatkozni. Ha tudsz 40-43"-ban konkrétan 100Hz VA (UHD) modellt ajánlani (Samsungon kívül) azt szívesen veszem. Bár úgy látom ez csak felső kategóriában lesz esélyes, nem a középben ahogy álmodtam. :D

    Ill. visszatérve a Samsungokhoz. Tesztben azt láttam, hogy a 60Hz-es TV-ken is van 30Hz bemeneten mozgásinterpoláció, 60-on értelemszerűen nincs. Aztán eszembe jutott, hogy évekkel ezelőtt ezt reklamáltam: 24/25/30p-nél mondjuk 48-60Hz-re bezárólag van értelme a mozgást finomítani, 60-as forrás már önmagában folyik, azt felesleges 120Hz-re interpolálni. Szóval lehet, hogy ilyen értelemben elég lenne egy 60Hz-es TV is nekem, ha így is folytonos mozgást kapok 24/25/30p-nél.
    (Az persze más kérdés, hogy a teszt szerint elvérzik 24p judderen amit ki nem állhatok meg valószínűleg a gyors panel, kis utánhúzás is csak 100/120Hz-es panellel kapható. Szóval mégsem lesz ugyanaz a dolog. :( De az esély meglenne rá.)

Új hozzászólás Aktív témák