Új hozzászólás Aktív témák

  • ΞΔGLΞ

    nagyúr

    válasz gyeniko #121988 üzenetére

    Le kell ellenőrizni. Azt ugye le sem kell írni, hogy itt megvan az az előnyük az eladóknak (is), hogy elviszik a tv-t, xarrá tesztelik, aztán, ha nem jött be, akkor 2 hét (hónap) után landol az áruház polcán, vagy "frankón" vissza lesz csomagolva.
    Pl a tv raktárba csak személyesen érdemes tv-t venni, mert ők ki is bontják és a futár jelenlétében neked még be is kell üzemelni. Ez szép dolog, de bontani én akarok, letojom, hogy ők leellenőrzik, nekem olyan tv-t ne küldjenek, amit ők "tesztelésre, hogy minden rendben van vele" már kibontottak. Addig úgy sem tudják tesztelni, hogyha 1 hét után valami lesz vele. Ha meg nálam jön ki valami hiba, akkor aláírtam már a papírt, hogy a futárral megnéztük karöltve egy romantikus filmet és addig minden szép volt? (irónia) Ez a része, nem tudom, hogy működik, de emiatt nálam kiestek, hogy onnét bármikor rendeljek is valamit. Mondjuk azt nem tudom, hogy ők azonnal bontanak, ahogy megkapják a tévéket, mert akkor még személyesen sem vennék onnét tévét. Ez a leendő tulaj dolga, hogy a gyári csomagolást ő bontja ki!

    Nem tudom, hogy itt írtam, vagy másik tv topikban, de én tévét vásárlás előtt áruházakban tesztelek, jó sokat és egyedül, vitt anyagokkal, aztán mikor megvan a befutó, akár cél irányozottan tudom, hogy ezt a tévét kérem. Van a raktárban bontatlan? Van..akkor hozd ki és én majd előtte megnézem, hogy az valóban az-e, ha igen, akkor bontunk, kikapjuk a tévét, be nem fogom kapcsolni, mert erre lesz 3 nap, hogy szanaszét teszteljem otthon.
    Csak a panel épsége érdekel ilyenkor, meg a tartozékok. És igen, ha tévét veszek, akkor úgy intézem, hogy 3 napig "szabadság".
    A futár kiszállítás meg teljesen más, mint amikor a kamion viszi az áruházba a tévéket. Ott rendesen ki vannak bugyolálva támasztva, de pl egy gls, vagy sprinter ford transit autóba, csak berakják és az a legszarabb úton is tolni fogja, mert időre kell mennie mindenhova, de már akkor késésben vannak, mikor elindulnan, emiatt a futár a végén már semmivel nem törődik, csak tolja, ahol lehet. Van jó pár futár ismerősöm. Persze ettől még a tv csomagolásnak ezt bírnia kell, de az a rázkódás, amit a kiszállított műszaki cikkek kapnak egy mezei futár autóban, na az már gáz...lehet a későbbiekben is akár.

    Tehát a lényeg, tévét inkább személyesen, bár így bukta a 14 napos elállás, de ha előtte tesztelve vannak és megvan a befutó, akkor ott sok gond már nem lehet...

Új hozzászólás Aktív témák