Új hozzászólás Aktív témák

  • Gino20

    őstag

    válasz mpo #138180 üzenetére

    Köszi. Médialejátszónál egy másik topikot találtam, ahol nem volt összefoglaló, így legalább már tudom, hogy mi az a CoreELEC, igaz a netflix-re itt sincs utalás.
    Házimozis topik nem jutott volna eszembe, délután elolvasom. Mondjuk ha marad kérdés nem tudom mennyi értelme van oda írnom, hogy nem fogja tudni, semmi értelme, vegyél házimozit, ....de ha erre sor kerül remélem szakmai lesz.
    Amúgy nem igazán értem. A Q90r [link] esetén is van front és felfelé sugárzó hangszóró, sőt még a hátsó hangfalakban is van, így a gyártó szerint 7.1.4 csatornás csak front részen nálam nem 0 és 220 cm-en helyezkedik el a hangszóró (helyi adottságok miatt) hanem ~60 és 180cm-en mivel a soundbar 120cm hosszú.
    Ezek alapján azt feltételezném, hogy ha így árulja a gyártó, akkor az nem csak egy hangszórókkal agyonpakolt rúd és össze vissza jönnek ki belőle a hangok hanem van benne egy ehhez alkalmas erősítő is szóval a megfelelő tartalom esetén a megfelelő hangszórók fognak felerősödni (persze az más kérdés, hogy pl a helikopter sosem fog úgy a fejemre potyogni, mint egy a fejem fölé szerelt hangszóró esetén).
    A kérdésemet valójában arra tömöríteném, hogy ha a TV nem tudja, akkor elég-e olyan médiabox ami DTS és Dolby 7.1-et támogat és a többit, vagyis az X-et és atmost megoldja a hangtechnika vagy erre dedikáltan kell pl nvidia shield TV PRO box, ahol hangsúlyozva van az X és az Atmos? délután házimozi topikból hátha kiderül.

Új hozzászólás Aktív témák