Új hozzászólás Aktív témák

  • Vhiktor

    veterán

    válasz pjen #148715 üzenetére

    Pedig természetfilm esetében pont hogy az van legközelebb a valósgához.
    Azért ez nem őgy szokott működni, hogy elszívnak egy fves cigit és megálmodnak egy színt.
    Persze azoknál a filmeknél amiknél szűrőt használnak ott ige, de ott nem kalibrált tv-n még "érdekesebb" lesz a végeredmény.
    Hozzáteszem én pl ki nem állhatom azokat a filmeket, ahol, szürke/sárga/kék/zöld vagy bármilyen szűrőt használnak.

    De találkoztam már én is olyan emberrel, akinek nem tetszet a valóság.
    Atttenborough filmet néztünk, a kép tökéletesen kalibrált volt, a lombkorona színe teljesen pontosan úgy nézett ki mint a valóságban. Egyszerűen gyönyörű, referencia szintű kép volt. Erre a barátom megszólalt, hogy neki ez nem tetszik, hiába így néz ki a valóságban is, az sem tetszik neki, neki az tetszik ha világít a levél és sokkal de sokkal zöldebb. Illetve e tenger is legyen még kékebb, a taxi még srágább stb.

    Hát ezzel nem lehet sokat kezdeni ha valakinek nem tetszik a valóság.

    Sokan ezért szeretik az agony ps-elt képeket is.
    Nézegetik a promociós képeket a gyönyörű tengerpartokról és amiko elmennek oda személyesen csalódva észreveszik, hogy a valóságban nem úgy néz ki, a képen sokkal színesebb, sokkal szebb volt.
    Hát igen.

    Izlések és pofonok.

    ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Új hozzászólás Aktív témák