Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz matex #152983 üzenetére

    "minden tartalomhoz más-más beállítás lenne a legmegfelelőbb"
    Ez nem igaz. A szabvány nem tesz különbséget a tartalmak között. Létezik szabvány sdr és hdr anyagra.
    Fényerőben nem kellene különbséget tenni, pláne nem ilyen mértékben.
    Kontraszthoz nem szabad hozzányúlni, emlékeim szerint 45 szokott lenni, ha emeled, valamelyik színcsatornát vágni fogja, elszíneződést okozhat. Kivétel a HDR, amikor a maximális kontraszt a megfelelő.
    Szín alapértéktől való változtatása, inkább a színek fényességét változtatja, nem pedig a telítettséget. Nagymértékű változtatása felborítja a fehérhez való arányukat, mert a fehér fényességét viszont nem változtatja. Ezért ha fakóbbnak találod a színeket, jobb megoldás a Fényerő emelése, mert az a fehér fényességét is változtatja a színekkel együtt. Nem borul az arány.
    Részletárnyékolásban megint nem lehet különbség hogy tv műsort nézel vagy usb-én lejátszott anyagot. Ez a fekete vágási szint beállítására szolgál, különbség inkább különböző külső forráseszközök használata esetén lehet, annak korrigálására használható.
    A színközt már kibeszéltétek.
    Auto módban a megjelenítő mindig az adott anyag színterébe kapcsol, míg a natív opció használatával a panel natív színterében működik. HDR anyag esetén kevésbé okozhat eltérést, sdr anyag esetén viszont minden túltelített lesz.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák