Új hozzászólás Aktív témák

  • ΞΔGLΞ

    nagyúr

    válasz sityupityu #87804 üzenetére

    Mondjuk, szerintem sem idevaló. De az tény, hogy igaza van Bécinek. Nekem van stúdióm, és nem éppen amatőr szintű, ahol ennél többe kerültek a kábelek és oda nem lófaxnyi 1 méter kellett. De az ott meg is kívánja, sőt a High-End "szekta", (jártam pár bemutatóra, ahol ilyenkor főleg dzsessz és elvétve Yello zenéket nyomnak, mert azokon lehet leginkább hallani valóban a MINŐSÉGI hangokat, tuc tuc zenére nem kell milliós minőségi hangzás), ahol nem egy kábel ára, mert van hangszóró, van power, rca etc elérheti a több millió forintot, vagyis csak azzal, hogy megveszel minden kábelt, itt abból már lakást vehetsz és akkor hol vannak a Hájend kütyük még.
    Szóval egy ilyen süket szobában, ha egy HE rendszer, ha megszólal, konkrétan megpróbálod megkeresni az állad a padlón, már az első perc után. Ezt hallani kell, elmondani/leírni nem lehet.

    De ezt témát lőjük ki...

    Ezekhez a fos tévékhez valóban nem érdemes egy átlagos kábelnél jobbat venni, hacsak nem valami jobb HM erősítőd van. A beépített hangszórónál még a macska is szebben kornyikál dugás közben. Már írtam, hogy egy elég jó PIO SC-LX78- nagydög HM erősítőt használok, de ez kb arra jó, hogy filmeket megszólaltassa térhangzásban, sztereó minőségi? zenére, rádióra egy akkora fos, hogy arra nincs szó, Vehetek ehhez én akármilyen drága kábelt nem lesz jobb, tehát ezeken zenét hallgatni nem lehet. A soundbar meg hangprojektor egy kicseszett nagy parasztvakítás (jól hangzik, de csak a neve, mert itt kb meg is áll tudománya) Attól nem lesz jobb, hogy kommunikál a tv-vel van rajta BT, meg szép LCD kijelző, meg távirányító, meg a tv előtt jól néz ki. Ennyi, de amire ki van találva, abban xart sem ér. Egy használt 20-30 ezres HM erősítő is mérföldekkel szebben szólaltatja meg a tv-t, mint ezek a baromságok.

    De mondok alternatívát, akinek nem kell HM erősítő, egy soundbar legyen mondjuk az ára 70-80 ezer az alsó kategóriában. Ezért a pénzért vegyél pl a vaterán, vagy akár máshol egy a 70-es, vagy 80-as években gyártott vintage erősítőt (Rotel, pioneer, technics,dyras, harman kardon, sansui etc nagyon sok van.)és szintén e korabeli hangfalakat hozzá.
    Akkor majd megérted, hogy mit értettem parasztvakítás alatt, ezek a cuccok körberöhögik az én Pio HM erősítőmet hangminőségben (amit egy tartozás fejében kaptam, különben nekem nem kellett volna), meg persze minden más hasonló próbálkozást, amik manapság készülnek, persze sztereóban. Nem 9.2, meg néhány év múlva 23.5 hangzások lesznek, csakhogy el is tudják adni és lássák a birkák, hogy innováció is van azért.

    A hátránya, hogy a legtöbbet még akkor nem lehetett távirányítani, de be majd a tv-én erősítesz a sajátjával, ha a phones használod kimenetnek. Dög nehezek, ezekben nem spóroltak a minőségi anyagokkal. Több fém, szebb hangzás. Az előnye a fent leírtakhoz annyi, ha használod, sosem romlik el, ha nem legfeljebb kontakt hibás lesz, vagy elvétve lesz benne pár elfáradt kondi. De egyszerűen 90%-ban ezek nem romlanak el, és persze a hangminőség a lényeg, az mindenért kárpótol majd.

Új hozzászólás Aktív témák