Új hozzászólás Aktív témák

  • World-Soft

    senior tag

    válasz TaylorXIII #87879 üzenetére

    Sziasztok!
    Kérlek segítsetek. Tegnap chat-en és telefonon is sokat beszélgettem a Samsuggal. Volt amiben tudtak segíteni, és volt amiben nem, vagy még keresik nekem a választ.

    Mivel nem vagyok egy technikai analfabéta, azért több olyan dolgot is megtaláltam és megoldottam, amire előtte a Samsung azt mondta, hogy sajnos nem lehetséges.

    Ezért is fordulok hozzátok, mert biztos vagyok benne, hogy több dologra van még megoldás amire én még nem jöttem ár, hisz péntek este óta van a 32J5500-as TV-nk.

    1. pl. youtub közben miért nem tudok pépmódot változtatni (film, normál, stb.). Sőt van, hogy hangerőt sem enged. Ilyenkor ha kilépek a youtube-ból, akkor megjavult (mármint a hang). Ráadásul ma reggel a gyerek a TV-t bekapcsolta, irány a youtube rögtön, egyáltalán nem volt neki hang. Ki kellett lépnem és vissza, hogy legyen. Gondolom itt is lehet este nagyon halkon volt hagyva a hang (ami lehet olyan kevés volt a youtube számára, hogy egyáltalán ne hallatódjon semmi), és nem tudta felemelni. Hogy lehet ezt megoldani? Illetve a TV alap funkciókat esetleg elérni? Gondolom ilyet ne is akarjak, hogy PIP, hogy bele tudjak nézni az aktuális TV csatornába, hogy elindult -e a kedvenc sorozatom, vagy ha még nem, akkor addig nézzem tovább a youtobe-ot. Ugye ha ki kell lépni, meg vissza, meg visszamenni ahol tartottam a youtobe-ban, az nagyon macerás.

    2. azt írják ennél a modellén, hogy van VT to mobile mirroring is. Én kerestem, de ilyet nem találtam. A Samsung is visszahívást ígért, mert volt pár tippjük, de nem jött össze. Pedig ha ki kell menni a konyhába, akkor tök jó lenne ha a TV képét ki tudnám vinni...

    3. Azt is írják, hogy a HBBTV az ennél Magyarországon is elérhető. A TV a Samsung APPS-ba irányít, hogy le kéne szednem valamit. Én a SAMRT-ban nem látok semmi ilyet. A TV DIGITÁLIS beállításnál a területi kód Belgium, mert az kellett hogy a csatornák sorszámát átírhassam (SAMSUNG javaslat). A Samsung a szolgáltatóhoz küldött, de kihez. A DIGI TV-n úgy tudom mennie kell, és a M1 és társainál kéne menni. Most akkor honnan mi kéne, ha igaz, hogy ennél a Samsung már nem tiltotta le nálunk sem?

    4. A Samsungtól kérdeztem, de nem tudtak ár mondani semmit. Mivel távirányítón keresztül nem jó gépelni, ezért nincs arra lehetődéig, hogy billentyűzet és egér helyett a mobilt használjuk ilyen célra?
    irányítani

    5. A boltban a Samsung TV specialista azt mondta, hogy az idei modelleken, már több mint 3000 alkalmazás lesz elérhető (a tavalyin csak 1000-1500). Hát én közel sem látok ilyet a Samartban. Ráadásul a youtube-on kívül nem nagyon láttam olyat amit én értelmesnek látnék? Samsung valamit magyarázott, hogy csak valami nagyon beteszteltek vannak ott. De akkor hol található a többi?

    6. Mikor az ember menüt használ, akkor van egy klattyogás (hangvisszajelzés gyanánt). Ezt kel lehet kapcsolni, vagy lehalkítani?

    7. A távirányítóját nem lehet behangolni más eszköz vezérlésére is. Lehet nem ezzel kapcsoltban de mintha valahol olvastam volna ilyet, hogy lehet...

    8. Azt esetleg nem tudja valaki, hogy a youtube alkalmazásban ha kikerestem valami videót, akkor azt hogy tudnám eltenni valami kedvencekbe, hogy ne kelljen pl. mindig rákeresni mert rendszeresen meg szeretném nézni...

    9. A Samsung azt mondta, hogy ennél még nem készült el az, hogy a beállított csatornalistás kimenthessem, és visszatölthessem. Én viszont találtam ilyen részt. Akkor ez most működik vagy sem? Olvastam, hogy szokott lenni ezzel gond, de nem tudom csak akkor ha valaki beleakar szerkeszteni, vagy alapban is... Ennek akkor mennie kellene vagy sem? Bár jó lenne szerkeszteni is, mert már 1.5 órát elszórakoztam a sorrendbe állítással, és jó lenne nem a TV-n folytatni, mert még van sok beállítani való. Illetve ha vesszük azt, hogy csak lementem és nem nyúlok hozzá..., akkor ha pl. valamiért megint régiót kellene váltanom (mert nem jó a Belga), akkor a lementett lista még használható, vagy akkor az már semmit nem ér, mert vagy nem tölti be, vagy visszaállítaná azt Belga beállításra. Nagyon sok időm van, és még lesz is benne, hogy szépen sorba tegyem a csatornákat, a szolgáltató kérése alapján felülbíráljam a jelátviteli sebességeket, és egyebeket, meg bekategorizáljam, meg kedvenceket állítsak.... Nem szeretném ezt soha többet megcsinálni utána.
    Szeretném ha ezt tutira le tudnám menteni a végén... Illetve ha valaki azt mondja hogy a Belgiumi régióról át kell váltanom mondjuk egy másikra, akkor se keljen mindent előröl kezdeni (ugye váltáskor a TV meghülyül, és ahogy a Samsung is mondta, utána mindenféleképpen csatornahangolás kell...).

    Természetesen már nagyon sokat olvastam az elmúlt napokban ezt a topic-ot, és nagyon sok információra találtam már eddig is megoldást.
    De ha bárki aki bármelyik kérdésemre tud nekem megoldást, azt nagyon megköszönöm, mert nagyon sokat segítene...

    Üdv: Zoli

Új hozzászólás Aktív témák