Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    válasz warezxts #97338 üzenetére

    Pepeeeee-t és hati-t kiegészítve: Az összefoglalóban mindenre választ kapsz, hogy hogy állítsd be az Általános beállítások részben.

    "1. Miért van ez a kétféle variáció? "

    Mert filmeknél és TV adásnál lehet késleltetni a képet, ezért rá lehet rakni például a Motion Plus képjavítót és a TV késlelteti ennek megfelelően a hangot, viszont játéknál fontos a reakcióidő, ezért minden képjavítót ki kell kapcsolni és nézni a 60Hz-et :)

    "voltak benne szaggatások rendesen"

    Ez az UFO teszt direkt szaggatásos, ha nem vetted volna észre, mindig ugrik egy nagyobbat a mozgó UFÓ és nem folyamatosan megy oldalra :)

    " Miért ír frame rate-re és refresh rate-re ugyanazt, ha "elméletileg" a TV a 24-et felszorozza 96Hz-re alapból?"

    Mert nem az a lényeg, hogy belül mit csinál a TV, hanem a lényeg, hogy megbizonyosodj, hogy 24-es jelet kap és majd ő elintézi a felszorzást, a felhasználóknak nem kell tudni erről vagy belezavarni ilyen technikai részletekbe, mint ahogy te most is belekavarodtál, mert már túl sokat tudsz :DDD

    "4. Ha fel is szorozza, miért "csak" 96-ra mikor 120-at is tud?"

    Mert had döntsék el ezt akik értenek hozzá, a TV gyártók, valamint az is fontos, hogy mennyire képes a hardver.

    "5. Hogy tudom tesztelni azt hogy ténylegesen hány valós Hz-en megy a TV?"

    Lásd előző előtti válaszom, a felhasználókat nem érdekli, hogy hány valós Hz-en megy...annyin megy, ami a lehető legjobb.

    "A számítógép "default PnP eszköznek" ismeri a TV-t."

    Alapértelmezetten ez nem baj, ha választható a 24Hz. Milyen VGA-d van, milyen oprendszerrel? Legfrissebb VGA driver fent van? Milyen HDMI kábelt használsz? A HDMI/DVI feliratú bemenetbe dugtad a TV-hez?

    "7. Miért nem tudom valós 120Hz-en üzemeltetve kikötni a TV-t?"

    Mert a TV-k 60Hz-et tudnak fogadni, kivétel ez alól néhány Sony TV.

    "Mivel a 60Hz a max ami "kilistázható" így nekem a valós 120Hz láthatatlan rész marad örökre, és azt csak háttérben használja? Mert így igazából hiába 120Hz-es a TV, nem érzékelek belőle semmit. 60Hzes előző TVmen is 60Hzen ment max minden."

    120Hz-en akkor megy a TV, ha a Motion Plus-t bekapcsolod, ez minden TV gyártónál így van, kivétel azon a 4db Sony TV modellen :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák