Új hozzászólás Aktív témák

  • warezxts

    senior tag

    Újra én :)
    Na kicsit foglalkoztam ezzel a H6400-as beállításával, és több kérdés fogalmazódott meg bennem mint idáig valaha :D Ha valaki nagyon érti ezt a témát, akkor dobjon már egy választ, lehet sokakat érdekelne (vagy csak én vagyok ilyen őrült)

    Úgy vettem észre kétféle (fő)mód elérhető a forrásoknál. Ugye mikor kiválasztom hogy melyik bemenet (pl. HDMI1), azon belül választható egy csomó név. Pl. PC, PC-DVI, Blue-Ray, Műholdvevő stb.
    A kétféle dolgot arra értem, hogy amikor váltasz nevet pl. Blue-ray, majd belépsz a beállításokba és azon belül a kép funkcióknál elérhető a Film, Játék, Normál, Természetes, Kiemelt stb. (kb 5-6 mód), Még egy másik névnél (pl. PC) ugyanezen menüben csak kétféle képmód érhető el. A Normál és Szórakozás. Ennél a módnál pl a motion blur menü szürke és nem választható. Itt két kérdésem lenne:

    1. Miért van ez a kétféle variáció? Valamelyik módban csak játék vagy filmre való a TV? Pl. kikötöm PC-t és PC-t választok hozzá, akkor nincs film/természetes/normál stb beállítás ugye, csak a normál/szórakozás. Lehet ez van pl. PC-s játékokra optimalizálva, vagy a másik mód (lásd 2. kérdés).
    Szóval ha filmet szeretnék TVre kikötve nézni akkor igazából jobb ha mondjuk Blue-ray nevet választok m a HDMI1 bemenethez, mert ott több mód beállítható? és ebből következik a második kérdés is..
    2. Ahol minden választható nem csak a Normál/Szórakozás, ott van-e különbség az azon belüli módok között, vagy csak a beállítást (szín, fényerő stb) állitja ha mondjuk természetes-ről kiemelt-re váltok, de akár onnan film, vagy játék-ra. (Gondolok itt pl. ha Játékra kapcsolom megpróbálja tényleg játékra használni és minimalizálni pl az input lagot? vagy Film módban alapból szorozni a 24p-t?)

    A gépet kikötve, főleg ezek vannak használva, a 24Hz és a 60Hz. Ennek tesztelésére a neten fellelhető UFÓ-s böngészős tesztet használtam. Fel is ismerte a TV frekvenciáját miután nem kiterjesztett megjelenítőként használtam hanem elsődlegesnek. Akár 24-re tettem akár 60-ra, bármelyikben is ment (Motion control kikapcsolva), voltak benne szaggatások rendesen. Amit nem értek az
    3. Miért ír frame rate-re és refresh rate-re ugyanazt, ha "elméletileg" a TV a 24-et felszorozza 96Hz-re alapból?
    4. Ha fel is szorozza, miért "csak" 96-ra mikor 120-at is tud?
    A Samsung leírása írja hogy a TV az info gomb megnyomására mindig az alap frekit írja ki, de akkor
    5. Hogy tudom tesztelni azt hogy ténylegesen hány valós Hz-en megy a TV?

    A számítógép "default PnP eszköznek" ismeri a TV-t.
    6. Van a neten olyan .inf file, hogy helyesen felismertessem a számítógéppel a TV-met?
    Mert így elképzelhető, hogy nem is megfelelően kezeli a windows, és nem tudja a megfelelő módokat kezelni. És itt jön képbe az is, hogy ha a TV natív 120Hz-es akkor
    7. Miért nem tudom valós 120Hz-en üzemeltetve kikötni a TV-t?
    Ha meg nyomom az info gombot a távirányítón, ne felbontást és a 24 vagy 60 Hz-et írja ki hanem 120-at. Ha felismerné a gépem rendesen elképzelhető hogy már alapból választható lenne a 120Hz a grafikus kártya beállításában (EDID alapján), mert most csak 60Hzig választható.
    8. Mivel a 60Hz a max ami "kilistázható" így nekem a valós 120Hz láthatatlan rész marad örökre, és azt csak háttérben használja? Mert így igazából hiába 120Hz-es a TV, nem érzékelek belőle semmit. 60Hzes előző TVmen is 60Hzen ment max minden.

    Ha van olyan profi köztetek aki tudja ezekre a választ, nagyon örülnék neki és előre is köszönöm! Gúgli most kevésbé volt ebben a barátom...

Új hozzászólás Aktív témák