-
Fototrend
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
válasz Jhonny06 #17502 üzenetére
Nézd hozzá, hogy pl az amerikai imp stoutoknak (és a legtöbb top főzdének) nincs hivatalos eu-s forgalmazójuk, aki nagy tételben behozná, levámolná stb. Kisebb cégek hozzák, több a biztosíték, arányaiban drágább a szállítás stb. Plusz persze ott van, hogy ezt csak nálam kapni, nyilván kifizettetik veled, hogy vesződjenek vele. Jenki Joe meg puffog, hogy basszus, milyen drága a rizmajer búza a newyorki taproomban.
Másik az elkészítés. Ugye ezeket hetekig, hónapokig érlelik, kell neki a hely, raktározás, meg kell venni a hordókat. Hasamra ütök: egy ipa-t egy hétig tárol hordóban, egy imp stoutot 8 hétig. Ezalatt foglalja a helyet, nem tud másik 3 batch ipa-t lefőzni a sörfőzde, kieső jövedelem. Az esetleges spéci hordókról nem is beszélve (whisky, sherry).
Giffen modell-re asszem a Grey goose vodka egy kimondottan jó példa. Azóta nőtt meg rá a kereslet, mióta feljebb pozícionálták magukat, és beállították luxusterméknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen