Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike88

    senior tag

    válasz Jofi81 #18966 üzenetére

    Na, OK, akkor ez sincs másképp, mint a többi cefrénél. Ezért vettem anno refraktométert, hogy kiderüljön megakadt-e az erjedés vagy végbement. Aztán igazából, akkor amikor vettem, akkor egyszer előfordult velem, aztán sosem, ezen feldühödve vettem, de gyak. ez nem is nálam tesz szolgálatot, hanem haveroknál, mert Ők rendszerint elcsesznek valamit. No de akkor ez úgy van, ahogy én gondoltam, az a cefre, ahol 2-3 napos intervallumban a brix már nem mozdul, az egyébként szigorúan véve még nem feltétlen kierjedt cefre (most a megakadást hanyagoljuk, nem erre gondolok...), de nem vitáznék ezen, lényeg az, hogy megerősíti azt, hogy nem csináltam rosszul. Egy valóban kierjedt cefre esetében egyébként elképzelni nem tudom, hogy azt szimplán cukor hozzáadásával kvázi újra beindítod (szénsavasítás), de javíts ki, ha rossz az elképzelésem. Tegnapelőtt (3 nap után) megnyitottam egy 3 decist, abban már számomra elfogadható mennyiségű szénsav volt (hát elbírnék többet és lesz is még biztos), tegnap egy fél literest, abban nem volt annyi, mint a 3 decisben előtte való nap, de úgy néz ki attól nem kell tartanom, hogy túltoltam a cukrot, hogy túl korán palackoztam. Vasárnap telik le az egy hét, akkor megnyitok még egyet, s ha elég szénsavasnak találom, akkor kiteszem hidegre.

Új hozzászólás Aktív témák