-
Fototrend
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
válasz somasz #10753 üzenetére
Nem nagy csak egy szódásszifon. Nagyjából úgy megy mint a standard keges force-carbing, átfejted a sört a szódáspalackba, (csak a nívó csövig töltve, az előtt meg kell állnia a "vízszintnek"!) rátekered a patront, nem rázod, elfektetve beteszed hűtőbe x időre (én már 6 óránál kiszedem mert nem vagyok annyira oda az erős szénsavért a sörben) ha kész lassan letekered az egész fejet és palackból töltöd ki mert ha kinyomnád mint a szódát a karral csak hab jönne.
(átfejtés után érdemes egyből zárni és hűteni)
Még annyit érdemes hozzátenni, hogy az erjesztőből az összes sört ki kell szedni ilyenkor, nem állhat darabban mint mondjuk sok pincében a bor. Ezért én az ilyen söröket 5 literes üvegballonokban erjesztem (3-4l sör per ballon) és egy alkalommal az egészet lefejtem 2-3db szifonba.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs