Új hozzászólás Aktív témák

  • Gery D.

    Topikgazda

    válasz Sensut #3149 üzenetére

    Most beleolvastam a steam-ben és valóban, én sem értem, miért van kitörölve a <string_table> és </string_table> rész a fájl elejéről és végéről. Ez olyan fájl lezáró akar lenni. Szerintem ezek miatt is összeomolhat a játék. Van olyan fájl, ahova bekerült, de néhányból meg kiszedték. És lehet, épp ezek akadályoznák meg azt, hogy megteljen a memória.

    Az én elképzelésem az, hogy a játék előveszi az éppen aktuális fájlt, beolvassa a <string_table> sort, amivel megnyitja az adott adatot, kiveszi azokat a parancssorokat, amik kellenek neki és szépen lezárja azt a </string_table> paranccsal, ha már nem kell semmi más onnan, majd üríti a memóriát, ha végzett az eseménnyel. Nos, ezek hiányában a játék motorja az egész fájlt hírtelen beolvassa, kiveszi, ami kell és benne hagyja a memóriában, majd tovább lép. Persze itt előfordulhat, hogy nem egy, hanem egyszerre több fájlt kell megnyitnia, hiszen a háttérben fut még rengeteg parancsfájl, anomáliák, hangok, élőlények, stb.. Majd szépen megtelik a memória és Cstack CTD-vel ki is dob minket a játék. De ez csak az én elképzelésem, sajnos nem vagyok programozó, nem értek ehhez, a józan paraszti ésszel gondolkodtam ezen. :)

    Egyébként egy kis Wiki, mitől lehet C Stack Owerflow:

    In software, a stack overflow occurs if the call stack pointer exceeds the stack bound. The call stack may consist of a limited amount of address space, often determined at the start of the program. The size of the call stack depends on many factors, including the programming language, machine architecture, multi-threading, and amount of available memory. When a program attempts to use more space than is available on the call stack (that is, when it attempts to access memory beyond the call stack's bounds, which is essentially a buffer overflow), the stack is said to overflow, typically resulting in a program crash.

    Fordítási munkáim: Hivatalos: Project Zomboid. Nem hivatalos: StalkerSoup & NS-CP2, Surviving-The Aftermath. Atom RPG. Nem PC fordítás: This War Of Mine Társasjáték. Infó PM-ben.

Új hozzászólás Aktív témák