Új hozzászólás Aktív témák

  • John_Doe

    senior tag

    válasz Wolverine #8403 üzenetére

    Mint mindig ha jön valami újdonság most is utánanéztem mi és hogyan változik.
    Mivel a triblin kint van már a rendszer így meg is néztem de meghallgattam a Priority One podcast ide vonatkozó részét ahol egy fejlesztő (Lead Designer Al “Captain Geko” Rivera) nyilatkozott a rendszerről. (Első dolog amit mondott hogy a jelenlegi tribli tesz nem is hogy béta hanem még csak alfa állapotú és a tervek szerint az éles szerverre július végén jön majd be a 9.5)

    A tervük az volt hogy az eddigi rendszert, ami nem is craft rendszer volt hanem inkább csak egy bolt, egy olyanra cseréljék ahol nem kell a szokásos mmo-s craftolási rendszert végigszenvedni. Ez alatt azt kell érteni hogy egy átlag mmo-ban a ha valami értékeset akarsz craftolni először gyárts szemetet amit úgyse használsz hogy elérd a megfelelő szintet és csinálhasd amit akarsz. Ehelyett ők úgy csinálták meg hogy egyből csinálhass bármit ha megvan az alapanyagod hozzá. (Persze ez így túl szép lenne mert egy komolyabb cucchoz az alapanyagokat is craftolni kell de ezek már craft szinthez kötöttek. Bár megjegyzem minden alapanyag eladható.) Vagyis egy 50-es karakter egyből kezdhet Mk XII -es cuccokat csinálni csak annak az esélye hogy lila lesz szinte nulla.

    Az alapanyagokról: Az eddig megszokott szkennelős gyűjtögetés (és a doff assignmentek) működik a sima, zöld és kék alapanyagokra de lesznek lilák is ezek az Elit PvE -kből szerezhetők majd be. Elvileg különböző cuccokat fog adni a borg, tholian, és a space, ground is.
    És itt jön a pénz a képbe. Ha lusta vagy vehetsz zenért craft csomagot kb mint a doff pakkok csak ebben alapanyagok lesznek. Ja és jön új doff pakk amiben lesznek speckó craftos doffok.

    Az alapanyagok szót csak az egyszerűség kedvéért írtam eddig de tulajdonképpen lesz alapanyag amiből gyárthatsz alkatrészt amiből a végleges használható cuccot. Ezek az alkatrész gyártások vannak szinthez kötve. Jelenleg 20 szint van iskolánként, 5östől tudsz kék alkatrészt, 10estől lilát csinálni. A szint növekedésével javul az esélyed a lila cuccra, de számít a használt doff és a katalizátor is. (Katalizátorról többet nem tudok mert jelenleg nem elérhető a triblin de szerintem az is dilithiumba fog kerülni)
    A dilithium két ponton jön be a képbe a lila alapanyagból lila alkatrész gyártáshoz kell illetve a legyártáshoz szükséges időt lehet vele kiváltani. pl nem akarsz 1 órát várni az aegis pajzsra 1000 dili és most azonnal megkapod.

    Az interjúból kiderülő pár dolog csak mert fontosnak érzem őket (fejlesztési célok, vágyak, tervek a jövőre):
    - Egy iskola kimaxolása kb annyi idő mint egy repu
    - Jelenleg 7 iskola lesz de mint kiderült ezt bővíteni is tervezik (expansion2, season10, esetleg a hajó craftolás is szóba kerülhet)
    - tervezik hogy választani lehessen milyen módosítókat kapjon amit gyártasz VAGY lehessen gyártani olyan cuccot amivel kicserélhetsz egy módosítót. pl. cannon-nál [dmg] -> [acc]
    - minden iskolában lesz kb 3 egyedi craftolható cucc az aegis marad de nem akarnak újabb settet egyenlőre.
    - a régi alapanyagok átválthatóak az újakra,
    - a tervrajzok megszűnnek (kivéve a horta) akinek van eladhatja ec-ért
    - a régi nem replikálható alapanyagot is tervezik hogy beváltható lesz de ezt nem tartják nagy gondnak nem hiszik hogy nagy mennyiségeken ülnének a játékosok
    - az egyes iskolák 20as szintre húzásával trait-eket kapunk amik a personal kategóriába fognak kerülni
    - És végül ami többeket érdekel. Aki eddig kimaxolta a jelenlegi craftot nem kap semmit érte cserébe, mert és itt a vicces indoklás, amit eddig elért azt pár óra alatt újra elérheti az új rendszerben.

    Röviden ennyi :DDD

    Ja és még valami. A nagyobb patchek utáni szerver gondok egy lehetséges okaként azt említette Captain Geko hogy ilyenkor általában scripteket futtatnak amik a karakterek belépését figyeli és belépéskor elvégzi a szükséges változtatásokat. Ez az oka annak is hogy nem automatikusan konvertálódik át majd a jelenlegi alapanyag az újra hanem a játékosoknak maguknak kell majd megcsinálni.

    [ Szerkesztve ]

    Shal'kek nem'ron!

Új hozzászólás Aktív témák