Új hozzászólás Aktív témák

  • [BiG]

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítséget kérnék óra választásban:
    Az elképzelés:
    - összegben elmennék 150-200 ezerig
    - új órában gondolkodok
    - kvarc. Tetszik a solar megoldás, de az elemes is megfelelő.
    - mindenképp fém szíjas órát szeretnék
    - teljesen napi használatra. Irodában dolgozok, de fizikai munkához is hordanám. Úszáshoz is használnám medencében és tengerben is.
    - Nekem kattanásom a chronograph kivitel, egyszerűen a kinézet miatt. A stopper funkciót persze szinte soha nem használom, de az ilyen számlapok jönnek be. Ha más apró mutató lenne a stopper helyett az is jöhet, csak ne legyen a klasszikus számlap. (remélem ezért itt nem köveznek. ;) )
    - Színe klasszikus szürke. Esetleg matt szürkét kipróbálnék, vagy olyan szíjat, ami esetleg fém, de többszínű, akár matt és fényes kombináció. Sőt ezek a kombinált színű szíjak talán jobban is tetszenek
    - A kezem mérete és termetem miatt a jelenlegihez hasonló nagyságút keresek esetleg picit nagyobbat. (ORIENT DYNO TD09001B)
    - A zafír üveghez ragaszkodnék.
    - Okos órát nem szeretnék, de a kalasszikus órában nem vetem meg az okos dolgokat, mint például a solar megoldás vagy chronograph vagy barométer vagy bármi. Még ha nem is nagyon használom a funkciót, de vonzanak az ilyenek (kattanás).
    - Nem szeretnék szíj cserével foglalkozni, így csak az érdekel, ami megfelelő fém szíjjal szerelt vagy max a csomagban van és az elején felkerülhet rá. De ebben az esetben kidobott pénz lenne ha kapnék hozzá esetleg bőr szíjat is.

    Az előzmények:
    Az első számomra igazi órám 8 éves. Ő lenne az: ORIENT DYNO TD09001B.
    Nagyon szeretem dizájnra és a külső tartóssága fenomenális. A Zafir ellenállósága lenyűgöz. Mindent csináltam benne, tényleg a tégla pakolástól a bútor szerelésig a tengerben úszáson keresztül mindenféle sportot. Csak éjszakára veszem le általában.
    A zafir üvegen egy karc sincs (hihetetlen számomra) a tokon vannak apró karcok, sérülések. De ez is csak szinte nagyítóval észrevehető. És tényleg nem kíméltem, pontosabban tényleg mindent ebben csinálok.
    A problémám: A szíjat már többször kellett javítani és most is ez adta meg magát, ennek nem tetszett leginkább a por a kosz a tengervíz és a többi, de nem ez a legnagyobb problémám. Egyszer beázott, érzésem szerint a koronát hajlítottam/mozdítottam el a tengerben tevékenykedés közben. Elméletileg a jász utcában javították, de utána is bepárásodik ha vízbe megyek vele. Szóval már elveszett a bizalmam és szeretnék egy új hasonló órát.
    Lehet, hogy azt mondjátok, hogy miért nem veszek új szíjat és javíttatom, ami valóban jó kérdés lehet, de egyszerűen elment a bizalmam és nem szeretnék sokáig azzal foglalkozni, hogy beázik vagy sem. Az is megoldás lehet, hogy a mostani típusból veszek egy újat mert ez már egyszer bejött, amivel még olcsóbban is kijönnék mint a kijelölt keret, de most rászánnék ennyit, hátha találok valami még jobbat.

    Bocs ha kicsit hosszú volt, de örültem, hogy megtaláltam ezt a fórumot és köszönöm ha elolvastad. Ha csak linkeket kapok a válaszokban azt is megköszönöm, maximum kérdezek majd, de a legnagyobb problémám, hogy egyszerűen lehetetlen az óra palettát végignézni és gondoltam itt kaphatok szakértői ajánlatokat, amelyeket én fel se fedeznék.

    Köszönöm!
    BiG

Új hozzászólás Aktív témák