Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz titetoyz #44041 üzenetére

    Nemrég beszéltem egy haverral, aki nemrég adta el a helyiséget és zárt be. Azt mondta, soha ennyire nem érezte úgy, hogy megkönnyebbült. Szerinte a kis IT/PC boltoknak vége, gyakorlatilag csak akkor vásárol ott bárki bármit, ha annyira nagyon sürgős, hogy szó szerint azonnal kell. Ennek megfelelően a forgalom 90%-a ilyen filléres szar volt, mint pendrive, egér, lan kábel, stb, és persze mivel ezek általában nem tervezett vásárlások voltak (azokra ott vannak a nagyok, pl aqua, ipon, alza, stb), ezért mindig úgy nézett ki a dolog, hogy "leszarom, a legolcsóbbat, jó lesz az most".

    20 éve még nagyon jó pénzt hozott.
    10 éve még so-so ment a bolt.
    5 éve örült, ha kivett belőle tisztán egy minimálbért.
    1 éve örült, ha nem volt veszteséges.
    Mindezt úgy, hogy nem bérelte a helyet, hanem saját volt.

    Szerintem konkrétan őrültnek kell lenni hozzá, hogy valaki most boltot nyisson.

    (nem fogom leírni melyik bolt volt. Mondta, hogy mesélni lehet róla, storykat meg lehet osztani, de arra kért, hogy a bolt nevét, helyét ne írjam le, ezt tiszteletben fogom tartani). Magyarországon volt, magyar nagy városban, ennyit írhatok. Sok bolt nem volt a közelben, de ez szart se számított a ~másnapi ingyenes szállítás korszakában. Árban versenyezni a nagyokkal meg teljesen esélytelen.

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák