Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz ST05 #34253 üzenetére

    Az emberre jobb esetben lehet hatni észérvekkel, a társadalmi normák vagy szabályok emlegetésével. Ha nem hallgat a jó szóra, akkor számíthat retorzióra.

    Ezzel szemben egy állattal vagy az a szerencsétlen értelmi sérülttel, akit a rendőr múltjából felemlegetnek, nem lehet leállni vitatkozni, érvelhetsz neki, ha egyszer nem képes megérteni a beszéd tartalmát, plusz még a viselkedésük is kiszámíthatatlan. Mivel se az állat, se az értelmileg sérült ember nem hibáztatható tetteiért, ezért kell legyen valaki, aki felelős érte. Állat esetén a gazda, ember esetén a gyám / gondozó az, aki felelős a rá bízottak tetteiért.

    Régebben elvégeztem gyógypedagógiai-asszinsztens képzést. Egyszer megesett, hogy a tanáriból kihívták az egyik rutinosabb / erősebb férfi tanárt a kolleginák, hogy vegye már el a kést Józsikától, amit a lépcső korlátjába dobál. Azt sem tudom elítélni, amikor a 120 kilós középsúlyos értelmi sérült Józsikát vágta falhoz a nevelő, amikor az kitalálta, hogy a műhelyből szerzett vasdoronggal szétveri a sorstársa fejét. Sajnos van amikor csak erővel lehet hathatósan fellépni.

    (#34262) Rawulf: nem csak ott van ilyen probléma. A falumból rendszeresen azt hallottam anyámtól, hogy nem tudnak elmenni idős nagymamámhoz, mert 7-8 fős falka támad a gyalogosokra és biciklisekre. Jópár hónapig tartott, mire történt valami az ügyben. Addig az önkormányzat a panaszra azt javasolta, hogy anyám fizessen kutyánként 10 ezret + havonta az ellátásukat, s akkor elviszik egy menhelyre őket. A végén már írtam levelet annak a tévé műsornak, hogy ezt is lefilmezhetik legközelebb, ha arra járnak. Többször forgattak a faluban arról, hogy a helyi önkormányzat és rendőrség embereinek munkája mellett simán elloptak házsorokat (!) a faluból. Állítólag végül elvitték az állatokat. :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák