Új hozzászólás Aktív témák

  • fecus

    őstag

    válasz veze #78773 üzenetére

    Ricknek teljesen igaza van:
    "Én sem látok mindent, de a véleményemet nyilván az engem érintő dolgok határozzák meg."
    Ezt látja a fogyasztó és erre alapozzák az egészet.

    A Vízműnek van fejlesztési terve és van karbantartási is. Van szoftverük is ami megpróbálja a rendelkezésre álló adatokból (hibák, cső anyaga kora) megbecsülni, hogy hol kell kicserélni a szakaszt, hogy ne törjön el a közeljövőben. Ez persze csak becslés lehet, de talán javítja a rendelkezésre álló pénz felhasználását. Egy ilyen proginak meg kell adni a felhasználható zsét mert különben az Isten pénze sem elég. Ez csak súlyozza a munkákat. Ha azt írod be hogy nincs pénz TMK-ra akkor nem lesz.

    A másik: a szolgáltatásban a visszaforgatás (vagy annak hiánya) csak évek, évtized alatt látszik. Aki még emlékszik az állami vállalatok vezetőinek motiváltságára az tudja, hogy csak évek alatt fogják errodálni a rendszert ügyelve, hogy a problémák az ő sikerekben gazdag nyugdíjazásuk után derüljenek ki. És nem azért mert gonoszok hanem mert bele fognak sz..ni az egészbe. Nem szakmai alapon kerülnek oda (ide értve a vezetést mint szakmát is). Ha teljesen jó szándékúak és hisznek benne akkor is elcseszik mert nem értenek hozzá. Arról nem beszélve ha kötelezik őket, hogy milyen baráti cégekkel végeztessenek munkát, milyen áron.
    Mielőtt valaki felhozza a DÉMÁSZ tulajdonosa is ezt csinálta csak a profit miatt ügyelt arra, hogy a barát szakmailag ott legyen (mert ugye a rossz munka később sokba kerül).

    Amúgy jó példa erre a nemzeti szemetes cég amit másodszor szerveznek át és minden karácsonyra küldenek pár havi (félévi?) számlát a megsegíteni kívánt szegénysorsú családoknak. Közben az eredeti cégek számláznak, dolgoznak, csak a pénz egy részét már elveszik tőlük. Közben az informatikai rendszerükre nem kis pénzt költöttek.

    stb, stb...

    Remélem nem törlik, mert ez tiszta közgazdaság...

    "Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

Új hozzászólás Aktív témák