Új hozzászólás Aktív témák

  • ShadowX

    őstag

    válasz martonx #87377 üzenetére

    Ezt nagyon adom. 2 felesleges stadion árából (na meg normális hozzáállással) már sikerült volna lerakni egy évek óta működő e-tanrendszert, amit én már rég élesben teszteltem volna országszerte. Mondjuk havi 2 pénteken kötelezően otthonról kellett volna tanítani bizonyos (önellátásra már képes) korosztályokat országos szinten. Ezzel a kezdeti hibák jelentős részét már ki lehetett volna szűrni és javítani.

    A 2 évnél öregebbi gépekről meg annyit, hogy azt a céget, amelyik úgy egyezik meg a közbeszerző szervezettel, hogy az 5-6 éves bentragadt, már újkorában is vacak laptopokat kiszórja aranyáron, kötelezném a közbeszerzési érték 3x-osának bírságként történő megfizetésére és minden további közbeszerzésből kizárnám (nem csak magát a céget, hanem a cégalapítástól is ellehetetleníteném a cégtagokat és a vele kapcsolatban álló rokonságot is). Itthon vagyunk mindketten asszonnyal. Én egy 8. genes inteles Dell Latitude-on dolgozom (céges gép) NBD garival (kollégák egy része már a legújabbon), ő meg kapott az állami szférás munkahelyétől egy HP Paviliont. Megmondani nem tudom most milyen idős a gép, de 4gb ram van meg i3 és gyakorlatilag szétesik a kezemben ha arrébrakom.

    Amíg az állami költségvetésben dolgoztam rendszeresen megtörtént, hogy 1-2 évbe telt mire lement a közbeszerzés és megkaptuk a beszerzés elindításakor már 5 éves laptopokat. Gondolom nem kell ecsetelni, hogy egy 6-7 éves laptop mennyire volt használhatatlan. Ráadásul consumer laptopokat adtak 400-500ezres áron a kereskedők. Némelyikre már a garanciát sem lehetett érvényesíteni mire megkaptuk. :(

    Ezekről az online naplókról meg van egy jó sztorim. :D Azt hittem lefordulok a székről. Volt főnököm beszélgetett a fiával telefonon:
    - Szia apa mi újság?
    - Semmi, veled mi a helyzet?
    - Semmi, csak érdekelt hogy vagy.
    - Ne felejtsd el fiam azonnal megkapom emailben a jegyeid meg a beírásokat.
    - És akkor most haragszol???? :DDD :DDD :DDD

    Szóval maximálisan egyetértek, hogy erre a helyzetre már régen elő lehetett volna készülni....csak nem tettük meg. Helyette van 150 nézővel "teli" 5000 fős stadionból még Bivalybasznádon is.

Új hozzászólás Aktív témák