Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz SirRasor #87449 üzenetére

    Hmm, érdekes amit írsz, nekem a 3700X viselkedik úgy, hogy 50 fok idle, játék alatt 70-75 fok. Ha ráeresztek egy all core load-ot (mondjuk fordítok rajta) akkor 80-85 fok az teljesen normális.
    Nem gyári hűtő, egy be quiet! Pure Rock van rajta. Igaz nem járatom full gázzal a ventilátort rajta, szinte csak a 80-85 fokos tartományban engedélyeztem a BIOS-ban a 100%-ot.

    Neten azt olvastam ezek a procik így vannak kitalálva, bírniuk kell. Turbo-znak ameddig csak lehet, és csak 95 felett kezdenek órajelet csökkenteni. (míg az Intel-ek turbo-ja az inkább ilyen cooldown timer-es rendszerű) A másik, hogy egyes lapok BIOS-aiban alapból aktív a Core Performance Boost opció, ami még picit túl is húzza a procit, és ez simán tud +10-20C-ot jelenteni.

    Én nem sokat agyaltam rajta, kezdetek óta így megy, volt már hogy egész nap videót kódoltam vele. Egyszer sem fagyott le, órajel is mindig 4+GHz-en ha pörgetem.

    Hozzáteszem ha nem a Ryzen Master felől nézem, ott kb. mindenféle hőmérséklet szerepel. Az RM ezekből a CPU sort mutatja. (ez most egy aktív PUBG közben készült)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák