Új hozzászólás Aktív témák

  • BaLee

    addikt

    válasz net84 #14645 üzenetére

    Ez kell a népnek. Szombathelyen ha egy építtető meg tud szerezni egy akkora telket, amekkorán jobbra-balra 1-1 kádár kocka van csak, arra felhúz egy 6 lakásos társasházat hosszában és még azelőtt eladja az összes lakást 400k+ m2 áron, mielőtt tető lenne az épületen. Gondolj bele mekkora biznisz ez.
    Igény meg van rá, mert sok embernek az "új építésű" az olyan, mint a vörös posztó. Pedig sok esetben még egy régi tégla vagy panel lakás is igényesebben meg volt csinálva, mint pár új építésű csoda.
    Nem beszélve az olyan dolgokról, hogy már évek óta beköltöztél de mondjuk a kivitelező az udvart még mindig nem fejezte be (már nem is fogja) és egy 2 órás eső után elsüllyedsz a sárban a kocsiddal. Már ha van hely az udvarra bejárni.

    Annak ellenére, hogy 27% helyett 5% lett az áfa, sokszorosa lett minden, mint pár évvel ezelőtt (építőanyag, szakember stb.). Kicsit olyan ez az új építésű biznisz nálunk, mint a használt autó. Ott is csak nálunk lehet 14-16 éves szarráhajtott, visszatekert kiló-méteres "prémiumautókat" eladni 1.3-1.5 milláért. Más országban ezeket 1000-2000 eurókért hagyják a kereskedésben a régi tulajok.

Új hozzászólás Aktív témák