Új hozzászólás Aktív témák

  • Putbill

    csendes tag

    válasz snow.man #3214 üzenetére

    hát erre igen nehéz kategorikusan válaszolni, mondjuk én Szegeden maradtam, de el tudtam helyezkedni, államvizsgát követő hétfőn már dolgoztam (alább irtam), aztán váltottam egy másik helyre, azóta ott vagyok. Pesten viszonylag könnyen találni állást, legalábbis a volt évfolyamtársaknál ez nem volt nagy gond.

    A fizu az megint egy nehéz téma, mert nagy a szórás szerintem. A becslésem mondjuk bruttó 200-550, a kezdőtől a viszonylag tapasztaltig. Pesten ez eltolódik egy százassal jobbra. Hozzáteszem még egyszer: abból indulok ki, amiket én hallottam.

    Hozzátanulás: szükséges és ez természetes. Miért? Rengeteg technológia van, ezek egy része annyira speciális, hogy egyetemi kereteken belül nemigen találkozni velük, vagy ha igen, csak véletlenül. De egy egyetemet végzettől elvárható, hogy hamar beletanuljon bármibe. Úgy látom egyébként, hogy a Java most, ami nagyon elterjedt (ill. C#). Nekem mondjuk a Java nem a kenyerem, de ez most mindegy.

    Hasznos kurzusok: szerintem sok ilyen van, gondolom a szoftverfejlesztés szakirányos dolgok, Java technológiák, Web-es dolgok, CISCO kurzus, ha még van.

Új hozzászólás Aktív témák