Új hozzászólás Aktív témák

  • (Doki)

    tag

    Sziasztok!
    Vettem ma egy ilyen szünetmentest [link], és lenne pár kérdésem, mert nem igazán értem a használati útmutatót, nem értek ehhez sajna.
    1. kérdésem: van itt két választás is használathoz, egyik a Green Mode (takarékos) üzemmód, Amikor az egység csatlakozik a hálózathoz, nyomja meg az ”ON” gombot és tartsa lenyomva 3 másodpercnél rövidebb ideig a bekapcsoláshoz. Ezután csatlakoztassa az elektromos kábeleket (pld. A PC és CRT monitor kábelt) az UPS hátlapján lévő csatlakozóhoz. Az áramtakarékos üzemmódhoz kb. 4 perc múlva automatikusan bekapcsol (Green mode – No Load shut-down üzemmód) – ekkor nincs töltés (vagy csökkentett töltés). Most akkor ez mire is jó, ha nincs töltés, ettől még úgy működik, ahogy kellene? Vagy… Disable Green Mode (normál) üzemmód. Mikor az egységet csatlakoztatta a hálózathoz, nyomja meg az ”ON” gombot és tartsa lenyomva, amíg a ”Bi…Bi-Bi” hangjelzés nem hallható. Ezután csatlakoztassa védet eszközöket (Notebook, vagy LCD monitor) a UPS hátlapján lévő csatlakozókhoz. Ha terhelés nem haladja meg a 15W-ot, használja ezt az üzemmódot. Lehet, ezt kellene használnom, de miért nem haladhatja meg a 15W-ot, ha ez a normál üzemmód?
    2. kérdésem: A riasztáshoz szól, de kicsit ellentmondásos az egész, szóval azt írja, hogy a Csendes üzemmódnál ”BACKUP” módban nyomja meg a bekapcsoló gombot egy másodpercnél hosszabb ideig a hallható riasztás hang kikapcsolásához. Na és most jön az ellentmondás! Kikapcsolás. Nyomja meg a bekapcsoló gombot és tartsa lenyomva több, mint 3 másodpercig az egységet kikapcsoláshoz. Na már, ha csendes üzemmódba akarok tenni és hossza nyomom a gombot, akkor kikapcsolódik, és így megszakítom az áramellátást a PC-hez? Ha, még nem tért vissza az áramellátás, hát lehet, hogy én vagyok a hülye ebben, de nekem nem logikus ez.
    3. kérdésem: olvastam itt, hogy le kell teljesen meríteni, vagy nem mindig vagy nem is szabad, most ennél típusnál le kell meríteni? És a töltést gondolom PC-nélkül kell töltenem, addig ne dugjak rá semmit, és meddig kell töltenem, bekapcsolva, kikapcsolva, mert ez sem derült ki a használati utasításból? Na egyelőre befejeztem és nem fárasztalak tovább benneteket a hülyeségeimmel, csak hát erre mind kíváncsi lennék, ha nem gond és válaszoltok nekem:)
    Előre is köszönöm:)

Új hozzászólás Aktív témák